Beril Anılanmert Okulumuzda Gerçekleştirdiği “Seyir Defteri” Sergisi ile TRT Ekranlarında !

Beril Anılanmert okulumuzun galerisinde sergisini tanıtıyor...

Saint Benoît Lisesi, 2015 Frankofoni Festivali kapsamında ünlü seramik sanatçısı ve akademisyen Prof. Beril Anılanmert’i ağırladı. TRT’de yayınlanan kültür ve sanat programı "Şehrengiz"de Günseli Kato’nun konuğu olan Anılanmert, okulumuzun sanat galerisinde seramik sanatını ve sergisini tanıttı.
Programın videosunu keşfedin !

Saint Benoît Lisesi, 31 Mart – 25 Nisan tarihleri arasında Frankofoni Festivali kapsamında, Uluslararası Seramik Akademisi Üyesi Prof. Beril Anılanmert’i ağırlamıştı. Prof. Anılanmert, “Seyir Defteri” sergisi ile sanat yaşamı boyunca ortaya koyduğu birçok eseri Saint Benoît Lisesi galerisinde sergilemişti.
TRT Belgesel kanalının Günseli Kato’nun sunuculuğunda yayınlanan kültür-sanat programı “Şehrengiz”e konuk olan Beril Anılanmert, programda, seramik sanatını ve kendi sergisini tanıttı.
Okul Müdürü Pierre Gentric, geçtiğimiz dönemler içerisinde İdil Biret, Aşkın Arsunan, Kerem Görsev, Devrim Erbil, Yusuf Taktak, Bedri Baykam, Nebahat Çehre, Mustafa Ata, Ayla Algan gibi önemli isimleri ağırlayarak Saint Benoît Lisesi’nin Türkiye’de güncel sanatı destekleyen en önemli adreslerinden biri haline geldiğini belirtti.Prof. Beril Anılanmert’in “Seyir Defteri” sergisiyle ilgili “Frankofoni Festivali kapsamında hem sanatçı hem de akademisyen kimliğiyle gençlere sanatı sadece bir uğraş olarak değil aynı zamanda meslek olarak sevdirmeye çalışan Beril Anılanmert’i geçmişten günümüze birçok eseriyle okulumuzda ağırlamak büyük bir mutluluk kaynağı” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Basında

Divan
Radikal
Sabah
Sondakika

Beril Anılanmert Hakkında

Uluslararası Seramik Akademisi Üyesi ünlü sanatçı Beril Anılanmert Mimar Sinan Üniversitesi’nden Yüksek Lisans diplomasını almış, 1989’da Profesör olmuştur.
Ulusal ve uluslararası yarışmalar, atölye çalışmaları, sergiler ve konferanslar düzenleyen Anılanmert’in sanat ve eğitim üzerine yazılmış birçok makalesi bulunmaktadır.
Beril Anılanmert ve eseriyle ilgili detaylı bilgi için : BURAYA tıklayarak internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.