‘‘Bir Uğursuzluğun Ötesinde Titanic’’

Silüet Salonunda Ses ve Işık Eşliğinde Sürükleyici bir Konferans

Lise 4 öğrencilerimiz, hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağı bir konu olan Titanic üzerine, ses ve ışık eşliğinde gerçekleşen sürükleyici bir konferansa katılma şansına sahip oldular.

Saint Benoît Lisesinin grafik tasarımcısı Benoît Gilles, onların, sessiz ve etkileyici bir ortamda, geminin batışının varsayılan nedenlerini keşfetmelerini sağladı. Trajedi gerçekleşmeden önce yaşanan tuhaf önseziler de gözden geçirildi ki bu, öğrencilerimizin meraklarını daha da fazla uyandırdı.

İşlenen her tema için farklı renklerde ışık efektleri kullanıldı. Ele alınan konunun önemine göre 6 tane akkor ampul farklı biçimlerde ışıldıyorlardı.

Ayrıca, farklı slaytlara göre uyarlanan sesler bütünü ve Benoît Gilles tarafından canlı olarak gerçekleştirilen ses efektleri konferansın canlı, özellikle de, oldukça sürükleyici olmasını sağladı.

Konferansın ses ve ışık düzeni, Silüet Salonu’nun rejisörü Julien Pott tarafından sağlandı.