9. Sınıfa Doğrudan Geçiş-Yeterlilik Sınavı

Sınav başvuruları başladı!

Özel Notre Dame de Sion (NDS), Özel Saint Benoît (SB), Özel Saint Michel (SM) ve Özel Sainte Pulchérie (SP) Fransız Liselerinin 9 uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı 20-21-22 Haziran 2022 tarihlerinde Saint Benoît Fransız Lisesi’nde aşağıda belirtilen sıra, süre ve saatlere göre gerçekleştirilecektir.

SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

Aday öğrencilerde aranan şartlar şunlardır:

• Öğrencinin 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılında Küçük Prens Orta Okulu, Neslin Değişen Sesi Orta Okulu veya Yeni Nesil 2000 Orta Okulu 8 inci sınıfı öğrencisi olması;
  • 5 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan LGS’ye katılarak Merkezi Sınav Puanı (MSP) alması.

SINAV MERKEZİ

Sınav merkezi Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’dir.

Adres: Kemeraltı Caddesi, No: 11 Karaköy
Beyoğlu-İstanbul
Telefon: 0212 244 10 26

ADAYLARIN SINAVA GİRECEĞİ DERSLER

9 uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı Yabancı Dil Fransızca dersi ve Hazırlık Sınıfı Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden yapılır.
Yabancı Dil Fransızca dersi sınav konuları için BURAYA tıklayınız.
Hazırlık Sınıfı Türk Dili ve Edebiyatı dersi sınav konuları için BURAYA tıklayınız.

SINAV TARİHLERİ ve SAATLERİ

• 20 Haziran 2022 Pazartesi, Fransızca (yazılı)
  • 21 Haziran 2022 Salı, Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı (yazılı)
  • 22 Haziran 2022 Çarşamba, Fransızca (sözlü)

Yukarıda belirtilen tarihlerde, aday öğrenciler saat 08.00’den itibaren okula alınacaktır. Tüm adayların en geç saat 08.45’te okula girmiş olmaları gerekir.
Yazılı sınavlar saat 09.00’da başlayacak, geç gelen adaylar sınava kabul edilmeyecektir.
Yabancı Dil Fransızca Dersi için sözlü sınav saati adaylara ayrı ayrı bildirilecektir.

SINAV BAŞVURULARI

Fransız Liseleri 9 uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı başvuruları 16 Mayıs sabahı saat 08.00’de başlayacak ve 31 Mayıs saat 17.00’de sona erecektir. Başvurular için BURADA bulunan başvuru formunun öğrenci velisi tarafından doldurulması ve istenen belgelerin aynı forma yüklenmesi gerekmektedir. SINAV BAŞVURUSU VE SINAV ÜCRETSİZDİR.

SINAVA BAŞVURU BELGELERİ

• Fotoğraflı Öğrenci Belgesi (öğrencinin okuduğu okul müdürlüğü tarafından onaylı)
  • Nüfus kağıdı (arkalı ve önlü)
  • Veli nüfus kağıdı (arkalı ve önlü)

SINAV ORGANİZASYONU KURALLARI HAKKINDA

• Her aday öğrenci okul girişinde karşılanarak sınav salonuna alınacaktır.
  • Maske kullanımı zorunlu değildir. Arzu eden öğrenciler için sınav salonunda dezenfektan jel ve maske bulundurulacaktır.
  • Okul binası içinde ve sınav salonlarında sosyal mesafe sağlanacaktır.
  • Aday öğrenci sınavda kullanılacak kırtasiye malzemesini (kurşun kalem, tükenmez kalem, silgi, kalemtraş v.b.) kendisi getirir.
  • Fransızca Sözlü sınavı için her aday öğrenciye ayrı randevu verilecektir.

SINAV ESASLARI HAKKINDA

• Fransız Liseleri 9 uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı’nın telafisi yoktur. Bu sınava öğrenci bir defa girebilir.
  • Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı ve Yabancı Dil Fransızca sınavlarında başarılı sayılmak için her iki dersten de 100 puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.
  • Her iki sınavda da başarılı olan öğrenciler:
    • Merkezi Sınav Puanına (MSP) göre;
    • Fransızca Yeterlilik Sınavı puanına göre;
    • Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı Yeterlilik Sınavı puanına göre,
    • Doğum tarihine göre;

sıralanarak bir liste hazırlanır.

• Öğrencilerin kaydı bu listedeki sıralamaya göre okulların kontenjanı dahilinde yapılır.
  • Sınavda başarılı olmak öğrenciye bu okullara kesin kayıt yaptırma hakkı vermez.
  • Kayıt günü ve saatinde kesin kaydını yaptırmayan aday kayıt hakkını kaybeder.
  • Kız ve erkek öğrenciler için ayrı kontenjanı yoktur.
  • DELF diploması 9 uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı’nda geçerli değildir
  • Notre Dame de Sion, Saint Benoit, Saint Michel ve Sainte Pulchérie Fransız Liseleri varsa 9 uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı kontenjanlarını kendi internet sitelerinde ilan ederler.
  • Sınav sonuçları MSP’nin açıklandığı gün sıralanmış olarak Özel Saint Benoît Fransız Lisesi internet sitesinde ilan edilir. Tarih bu yıl için, MEB Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nda 30 Haziran 2022 olarak belirlenmiştir. Fransız Liseleri 9 uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı kayıtları, MSP ilanı ile ilgili bir değişiklik olmadığı takdirde 1 Temmuz 2022‘de yapılacaktır. Kayıtlarla ilgili tüm ayrıntılar web sitemiz üzerinden duyurulacaktır.
  • 9 uncu Sınıfa Doğrudan Geçiş – Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olamayan öğrenciler, kayıt şartlarını sağlamaları durumunda, MSP ile yukarıda adı geçen özel Fransız liselerinin hazırlık sınıflarına kayıt yaptırabilir ancak Yönetmelik gereği Yeterlilik Sınavına bir kez daha giremezler.

Tüm aday veli ve öğrencilere sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Sınava kayıt yaptıran öğrencilerin listesine BURADAN ulaşabilirsiniz. Liste 27 Mayıs 2022 Cuma günü güncellenecektir.