“Başarıya Giden Yol” Saint Benoît Lisesi’nden Geçiyor

Amerika’da okumak. Dinamik bir konferans !

Harvard, Princeton, Yale, Columbia, Chicago... Saint Benoît Lisesi öğrencilerinin hayallerini süsleyen isimler. Erişilemeyecek bir hayal mi ? Ya bu hayal gerçek olursa ?
Evet neden olmasın, o kişi neden ben olmayayım, neden biz olmayalım ? Sizler de Sayın Aktuğ BALOĞLU ve diğer Saint Benoît mezunları gibi prestijli bir eğitim almaya hak kazanabilirsiniz. Lisemiz sizlere « başarının yolunu » göstermektedir.
Başarıya ulaşmak için tüm imkanlara sahipsiniz, bu şansı kaçırmayın ! İşte Sayın Baloğlu’nun ilham veren konuşması !

Sayın BALOĞLU Saint Benoît Lisesi’ndeki eğitim hayatından başlayarak, Galatasaray Üniversitesi’nden sonra Amerika’daki dünyaca ünlü Georgetown Üniversitesi’nde okuduğu sırada yaptığı finansal analistliğe kadar tüm geçtiği yolları coşkulu ve mizahi bir şekilde anlattı.Karşılaştığı zorlukları bizlerden saklamadan, farklı Amerikan Üniversiteleri’nde sunulan imkanlardan, kabul şartlarından bahsetti ve üniversite ve profesyonel hayattaki başarısında Saint Benoit Lisesi’nde aldığı akademik eğitimin yanı sıra insanlık eğitiminin de büyük bir rol oynadığını birçok kez tekrarladı.

Sayın Aktuğ Baloğlu ile röportaj

Saint Benoît Lisesi’nin çalışmalarınıza, eğitim hayatınıza ve Amerika’daki başarınıza ne gibi katkıları olduğundan bahsedebilir misiniz ?

— “İstanbul’daki en eski ve en deneyimli kurumda eğitim almamın, Amerika’daki akademik başarıma büyük etkisi oldu. Saint Benoît Lisesi, öğrencilerine kusursuz bir Fransızca eğitimi, çalışma disiplini veriyor ve onları dünya çapındaki problemlere karşı pozitivist bir bilim anlayışı ile donatıyor.
Saint Benoît Lisesi sunduğu bilimsel ve akademik araştırmaya dayalı eğitimi ile, finansal kurumlarda analist ve araştırmacı olmamı sağladı. Saint Benoît’da yalnızca Fransız kültürü üzerinde durulmamaktadır, aynı zamanda Avrupa ve Anglo-Sakson sistemine de yer verilmektedir. Batı Avrupa üzerine aldığım sağlam temel, çalışmalarımı Amerika’da sürdürme imkanı sundu.
En önemlisi de Saint Benoît’nın bana batı kültürünü öğretmiş olmasıdır… Fransa, İngiltere veya Amerika… Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Batı Medeniyetleri adı verilen topluluğu oluşturan Batı ülkeleri ortak bir paydada buluşmaktadır.
Batı Amerika’daki prestijli kurumlarda başarılı çalışmalara imza atabilmek için öncelikle batı kültürünü çok iyi öğrenmek ve iyi bir analiz becerisine sahip olmak gerekmektedir.
Saint Benoît Lisesi’nin tüm bu misyonları yerine getirdiğini ve bugün de yeri doldurulamaz misyonunu sürdürmeye devam ettiğini düşünüyorum.

Öğrencilerimizin izlenimleri

— “Bu konferans, Amerika’da eğitim ile ilgili “Neden olmasın ?” sorusuna cevap bulmama katkı sağladı. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Konuğun Saint Benoît Lisesi mezunu olmasına rağmen bir Amerika üniversitesini seçmiş olup başarılı olması, okulumuzun üniversite başarısının sadece frankofon üniversiteleri ile sınırlı olmadığını görmemi sağladı. Benim için büyük bir motivasyon oldu.
Güneş, L2

— “Ben üniversite eğitimim için Amerikayı düşünüyorum. Konferans çok yararlı ve eğlenceliydi. Ayrıca isteklerim doğrultusunda umutlandım, farkındalığım ve motivasyonum arttı. Hayallerim gerçek olabilecek !
Delfin, L2