Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İşbirliğiyle Düzenlenen 5. Robotik Buluşması

Sürdürülebilir Bir Gelecek için Robotlar

Saint Benoît Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Doğa Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği robotik buluşmalarını sürdürüyor.
Robotik tutkunu gençlere yönelik, eğlenceli, bilimsel ve teknik anlamda gerçek bir robotik mücadele!
Bahçeşehir Üniversitesi ile olan bilim alanındaki işbirliğimiz, bu bilimsel etkinliğin profesyonel bir oluşuma ve profesyonel bir jüriye sahip olmasını sağlıyor.

Tema : « Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Robotlar »

Yakın bir gelecekte, robotik, günlük yaşamımızda oldukça geniş bir yer kaplayacak. Geleceğin bilim dalı Robotik! Yarışmanın teması, öğrencilerin yenilikçi, pedagojik ve oyunsal bir uygulama eşliğinde programlamaya ait temel bilgileri keşfetmelerini sağlıyor…

Bu robotik buluşma, eğlenceli olduğu kadar, bilimsel ve teknolojik bir mücadeleyi de ortaya koyuyor. Katılımcılar bir birleriyle bilgi ve becerilerini paylaşıyor, öğrencilerimiz  festival havasında, neşeli ve heyecan dolu anlar yaşıyorlar.

«Sürdürülebilir bir gelecek için robotlar » yarışmasının katılımcıları, hepiniz hoş geldiniz!

Fen Öğretimine Verilen Önem Politikası Kapsamında Bilimsel Bir İşbirliği

Saint Benoît Lisesi ile Bahçeşehir Üniversitesi arasındaki bu işbirliğinin amacı, öğrencilerimizi araştırma yapmaya yönlendirmek, onları yeni teknolojilerle tanıştırarak, deneysel yaklaşıma alıştırmak ve onlara kendi projelerini oluşturmaları konusunda yardımcı olmaktır.

Lisemizin gerçekleştirdiği birçok bilimsel işbirliği, öğrencilerimizin bilimsel eğitime olan ilgilerini ve bu alandaki yaratıcılıklarını arttırmayı ve yenilikçi projeler oluşturmalarını hedeflemektedir. Ayrıca, kendilerine bilim alanındaki meslekleri hedefleyen öğrencilerimiz de, bu kapsamda birçok profesyonelle tanışarak ve bu fırsattan yararlanmaktadırlar.

Robotik Buluşmasındaki  Eğitimin Sonunda  Sertifika Verilecek

Bu sene, Saint Benoît Lisesi ve Organizasyon Komitesi, tüm öğrencilerimiz için sabah gerçekleştirilecek bir robotik formasyonu sunmaktadır. Uzman kişiler tarafından verilecek olan bu formasyonun sonunda, her katılımcıya bir sertifika verilecektir. Atölye (Workshop) konseptinde gerçekleşecek olan bu formasyonlar, ayrıca, öğrencilerimizin bir birleriyle daha fazla iletişimde olmalarına ve paylaşımlarda  bulunmalarına da olanak sağlayacaktır.

Hem sertifikalar, hem de ödüller gün sonunda, Bahçeşehir Üniveritesi tarafından düzenlenecek  gala yemeğinden önce takdim edilecektir.

Robotik Buluşmaların Yarışma Bölümü Aşağıda Belirtilen Kişilere Yöneliktir:

• Bir lider ya da yetişkin bir sorumlunun yer aldığı takımlar halinde gruplandırılmış lise öğrencileri.
  • Robotik alanında tecrübesi olmayıp, yeni başlayan herkes.
  • Hayal gücü yüksek, yaratıcı öğrenciler.
  • Tüm genç robotik tutkunları.
  • Bilimsel ve teknik yarışmalara ilgi duyan herkes.

Jüri Üyeleri

• Dr Nafiz ARICA : Bahçeşehir Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde duayen
  • Dr Burcu Çamlıbel : Biyomedikal mühendisi
  • Dr Fatih Küçüktezcan : Elektrik-elektronik mühendisi
  • Dr Hakan Solmaz : Biyomedikal mühendisi
  • Dr Berke Gür : Mekatronik mühendisi

Kayıtlar

• «Sürdürülebilir bir gelecek için robotlar » Yarışmasına kayıt ücretsizdir.
  • Yarışma, 9 Mayıs 2020’de gerçekleşecektir.
  • Projenizle ilgili tüm belgeler, 20 Nisan tarihinden önce, PDF formatında olmak koşuluyla sbrobotik@sb.k12.tr  adresine gönderilmelidir.
  • Aşağıda, yarışma ile ilgili şartnameyi ve katılım formunu bulabilirsiniz.

Şartname

Katılım Formu