“Bağımlı Olma, Özgürlüğüne Sahip Çık!”

Çevre Dostu Yaşam Projesi - Bağımlılıklar

"Tehlike Büyük, Farkında Ol!"
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi tarafından Lise 1 öğrencilerimize yönelik düzenlenen konferans boyunca öğrencilerimiz, gençliğimizi, toplumumuzu tehdit eden « Madde Bağımlılığı » konusunda duyarlı ve dikkatli olmaya davet edildi.

Öğrencilerimizi sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmek, madde bağımlılığına dikkat çekmek, karşı karşı olunan tehlikenin önemini vurgulamak amacı ile, okulumuzda, her sene olduğu gibi bu sene de ’’Bağımlılık ’’ konulu bir konferans düzenlendi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi görevlisi, görseller ile zenginleştirilmiş dinamik sunumu ile öğrencilerimizin ilgisini bu güncel ve önemli konuya çekti.
Konferans süresince temel konıular ele alınırken kimi zaman da ilginç konulardan bahsedildi. Merakın ve arkadaş etkisinin sigara, nargile gibi tüm bağımlılık yaratan maddelere başlama sebeplerinden olduğu belirtildi.
Tüm bu bağımlılık yaratan maddelerin kullanımının bireylerin özgürlüklerini, sağlıklarını kaybetmelerine neden olduğu vurgulandı.
Konuşmacı, sigara ve diğer tüm bağımlılıkların, bireyi yalnızlığa sürüklediği, ailesinden, iş hayatından, toplumdan ve kendisinden uzaklaştırdığını belirtti anlatıldı.
Görsellerle zenginleştirilen bu sunum büyük etki yarattı.Madde satıcılarının özellikle gençleri hedef olarak belirlediğini söyleyen konuşmacı, bu konuda çok dikkatli olunması konusunda öğrencilerimizi uyardı.« Hedef Sensin! »
« Hayır De! »

sloganları ile karşı karşıya olunan tehlikeye dikkat çekildi.

Öğrencilerimizin konferans sonrası uzmanımıza yönelttikleri sorular bu hayati konuya olan duyarlılıklarını vurgular nitelikte idi.

Madde Bağımlılığı Konferansını düzenleyen Yeşilay Kulübümüze ve etkileyici sunumu için konuk konuşmacımıza teşekkür ederiz.