Avrupa Gençlik Kulübü Öğrencilerinden Örnek Bir Çalışma

Sosyal sorumluluk projesi: Öğrencilerimiz, Silivri’deki bir huzurevini ziyaret etti

Saint Benoît Avrupa Gençlik Kulübü öğrencileri, Sosyal Dayanışma projesi kapsamında örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Gençler bir günlerini Silivri Belediyesi Gökhan Kurtulmuş Konuk Evi sakinleri ile birlikte geçirdiler.
Huzurevi sakinlerinin yüzlerindeki gülümseme amacımıza ulaştığımızın kanıtıydı.

Kıymetli bir anda, İnsanlık kavramını paylaşmak

Lisemizin, insana saygıyı ilke edinmiş öğrencilerinden bir grup, yaşlılar evinde yemeklerin hazırlanmasına yardımcı oldular, en önemlisi de huzurevi sakinleriyle sohbet ederek onların gençlik anılarını dinlediler. Tüm günlerini huzurevine ayıran gençler, günün sonunda hüzünlü ama paylaşmanın verdiği hazzın sayesinde mutlu ve huzurluydular.
Bizlere bu imkanı sağlayan Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar’a sonsuz teşekkürlerimizle.

Öğrencilerimizin izlenimleri

Avrupa Gençlik kulübü ile beraber tatilimizin ilk gününde huzurevini ziyaret ettik. Benim açımdan farklı bir deneyimdi. Ayrıca yaşlılarımız ile sohbet etmek, anılarını dinlemek beni çok mutlu etti. Zamanın çok çabuk geçtiğini farkettim. Umarım bu ziyareti tekrarlarız.
Yağmur

Okulumuzun Avrupa Gençlik Kulübü ile yaptığımız huzurevi ziyareti benim için güzel bir deneyimdi. Bu ziyaret sayesinde bizden yaşça büyüklerle sohbet etme, onların hayat hikayelerini dinleme şansımız oldu.
Sude

Benim için farklı bir deneyimdi. Yaşlılarımızın sadece bir ziyaretle bile ne kadar mutlu olduklarına tanık oldum. Onların bazen güzel bazen de hüzünlü anılarını paylaştık. İlerde bu gibi ziyaretleri olabildiğince sık tekrarlamayı çok isterim.
Nazlı

Silivri huzurevi ziyareti benim için geçmişe bir yolculuk oldu adeta. Huzurevi sakinlerinin hikayelerini, yaşadıklarını dinlemek büyük bir keyif verdi. Onların neşesi umut vericiydi ve bugün tekrar anlamış oldum ki  gençlik en değerli hazinelerden biri.
İzzet