Atatürk’ün Anısına Selanik Gezisi

7 - 10 Kasım 2013

Geleneksel olarak her yıl Yunanistan, Selanik ve Makedonya gezimizi gerçekleştiriyoruz.
Bu gezi "Atatürk’ü Anma" haftasında yapılıyor.
Bu sene de Saint Benoît Lisesi Öğrencileri Atatürk’ü anmak üzere onun izinden gidecekler : Yunanistan - Manastır - Selanik - Kavala.

1. Gezinin amacı :

- Türkiye ve Yunanistan’ın sosyo-kültürel ve tarihi özelliklerini tanımak.
- Bu iki ülke arasındaki ortak noktalara sentez ruhu ile yaklaşmak.
- Ulusal ve uluslararası değerlerimizi korumak.
- Atatürk’ü anmak : Selanik’teki evini ve Manastır Askeri İdadisi’ni ziyaret etmek.

2. Program :

- 7 Kasım 2013 Perşembe) : İSTANBUL
Hareket : Saat 20.00’da Kadıköy Evlendirme Dairesi yanından, saat 20:30’da Okul önünden.
İpsala (Türk), Kipi (Yunan) Sınır Kapılarında gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra Yunanistan’a giriş.

- 8 Kasım 2013 Cuma) : MANASTIR – SELANİK
Makedonya’ya varış ve Manastır Askeri İdadisi ziyareti.
Burada, öğrenciler ve öğretmenler anı defterine duygu ve düşüncelerini yazacaklardır.
Kadı Mehmet Efendi Camii, Bedesten, Eski Çarşı, Saat Kulesi gezileri.
Selanik’e hareket ve Grand Palace Hotel’de konaklama.

- 9 Kasım 2013 Cumartesi) : SELANİK
Atatürk’ün evine ziyaret ve Selanik şehir turu :
Acropolis, Bizans surları, Eski Selanik, Döner Kule, Makedonya Bakanlık Binası, Aristoteoles Üniversite Kampüsü, Rodanda, Ag. Dimitri Kilisesi, Şadırvan, Helexpo Uluslararası Fuar alanı, Beyaz Kule, 19.yy. Neo Klasik Yapılar, Averof Limanı, Makedonya Tiyatro, Camii, Hamam ve Bedesteni, “B. İskender, E. Venezelos, P. Konstantin” Heykelleri.

- 10 Kasım 2013 Pazar) : SELANİK – KAVALA – İSTANBUL
Selanik Başkonsolosluğu bünyesinde düzenlenen ATATÜRK’Ü ANMA Programına katılım.
Bir öğrencimiz törende “Mustafa Kemal Atatürk’ü Anlamak” temalı konuşmasını gerçekleştirecektir.
Kavala şehir turu : Su kemerleri, liman, 19 yy Neo Klasik yapılar, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli.
Türkiye’ye dönmeden önce Xanthi (İskeçe), Komotini (Gümülcine), Alexandropoli (Dedeağaç) bölgelerinin gezilmesi.

Tekirdağ dönüşünde, öğrenciler, Saint Benoit Lisesi önünde ve de Kadıköy Evlendirme dairesi önünde velilerine teslim edilecektir.