“Atatürk’ü Anma ve Eğitim Amaçlı” Selanik Gezisi

Pratik bilgiler

Refakatçi öğretmenler: Zülfü Aliş, Arife Doğutan ve Tuba Yücel Ayas
Ulaşım : Otobüs yolculuğu
Gidiş : 20.00’da Kadıköy Evlendirme binasının önünden ; 20.30’da Saint Benoit Fransız Lisesi önünden hareket.
Dönüş : 22.00 – 23.00 saatleri arasında Saint- Benoit Fransız Lisesi önüne varış.
Öğretmenlerle irtibat için telefon numarası : + 90 533 523 24 05Selanik gezisinin amacı :

Gezinin amacı, Saint Benoit Fransız Lisesi öğrencilerinin Atatürk’e ve ilkelerine olan bağlılıklarını güçlendirmek ve Selanik’teki evini ziyaret ederek Atatürk’ü anmaktır.
Ayrıca bu gezi sayesinde Yunanistan’ın sosyo-ekonomik, kültürel ve tarihi özellikleri keşfedilecek ve Türkiye ile olan dostluk bağları güçlenecektir.
Öğrenciler Yunanistan ve Türkiye arasındaki ortak kültürel özellikleri keşfederek, ortak projeler üzerinde çalışacaklardır.
Gezi programı
– 8 Kasım 2012 Perşembe :

Saat 20.00’da Kadıköy Evlendirme binasının önünden hareket; saat 20.30’da Saint Benoit Fransız Lisesi önünden hareket, İpsala ve Kipi sınırlarından geçilerek Yunanistan’a varış.- 9 Kasım 2012 Cuma :

Sabah saatlerinde Makedonya’da yapılacak panaromik gezinin ardından, şu anda Atatürk Müzesi olan, 1896 – 1899 tarihleri arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün okumuş olduğu Manastır Askeri İdadisi ziyaret edilecektir. Akşam Selanik’e dönüş.

– 10 Kasım 2012 Cumartesi :

Saat 09.05’te öğrenciler, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere, Selanik Başkonsolosluğunda düzenlenen törene katılacaklardır. Öğrencilerimizden Başak Kaya « Atatürk ve barış » adlı konuşmasını yapacaktır.
Sonrasında öğrenciler Selanik şehrini ziyaret edeceklerdir : Acropolis, Bizans surları, Eski Selanik, Kale, Makedonya Bakanlık binası, Aristoteoles Üniversite Kampüsü, Rodanda, Ag. Dimitri Kilisesi, şadırvan, Helexpo Uluslararası Fuar alanı, Döner Kule, 19.YY Neo Klasik Yapılar, Averof Limanı, Beyaz Kule, Makedonya Tiyatro Binası, Hamza Bey Camii-Hamam ve Bedesteni, “B.İskender, E. Venezelos, P. Konstantin” Heykelleri, “Ag. Dimitri, Egnatia, Tsmiski”.
– 11 Kasım 2012 Pazar :

Kavala şehir gezisi: Su kemerleri, Liman, 19 yy Neo Klasik yapılar, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli, Teodora Kimissi Kilisesi ve Deniz Feneri.

Dönüş yolu üzerinde, XANTHI (İskeçe), KOMOTINI (Gümülcine), ALEXANDROUPOLI (Dedeağaç) şehirlerinde panoramik şehir turu ve İpsala sınırından Türkiye’ye giriş. Gezi, 22.00 – 23.00 saatleri arasında İstanbul Saint Benoît Fransız Lisesi’nde sona erecektir.