Atamızın Huzurundayız

Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamaları vesilesiyle; 12 Ekim’de Sainte Pulchérie, Saint Joseph Kadıköy ve İzmir, Notre Dame de Sion ve Saint Michel Fransız Liseleri ile 13 Ekim’de ise Saint Benoîtlılar Derneğinden bir grup temsilciyle öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Anıtkabir’i ziyaret edip, Atamızın huzuruna çelenk bıraktılar.

13 Ekim Cuma günkü tören için L1 sınıflarından 97 öğrencimiz, 8 öğretmen eşliğinde Ankara’ya gitti. Milli Mücadele ve  Devrim kanunlarının hazırlandığı 1. ve 2. Meclis’i Ankara’nın başkent ilan edildiği günün 100. yıldönümünde ziyaret eden öğrencilerimiz,  kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e Anıtkabir’de yapılan devlet töreniyle mozolesine çelenk koyup saygılarını sundular.

Arkadaşları adına Anıtkabir Şeref Defterine yazan öğrencimiz Eylül Ece E. duygularını şu satırlarla anlattı:

Küçük kalplerimize büyük hayaller, büyük fikirler sığdıran; bağımsızlığı ilmek ilmek işleyen; yolumuza ışık olmuş ve olmaya devam edecek en yüce kahramana,

Vefatınızın üzerinden yıllar geçmesine rağmen fikirleriniz, ilkeleriniz hep taze. Bu vatanı gözünüz kapalı emanet ettiğiniz gençler var oldukça da hep taze kalacak. Bayrak gökten hiç inmeyecek, özgürlük meşalesi hiç sönmeyecek. Bayrağımız sizin “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.” sözünüz olacaktır.

Şu anda biyolojik anlamda genç olan bizler, ömrümüzün sonuna kadar düşüncemizde genç kalacağımıza söz veririz.

Biliniz ki, bizler var oldukça saat dokuzu hiç beş geçmeyecek.

Sevgi, saygı ve özlemle…”