Almanya Marburg Lisesi’nden Dostlarımız Bizi Ziyarete Geldiler !

Martin-Luther Lisesi ile Değişim Programı

2010 yılından beri Almanya Marburg’daki Martin-Luther Gymnasium’la bu yıl 5. kez yapılan değişim programı çerçevesinde Lise 2 sınıflarından 16 öğrenci ve 2 öğretmenimiz, Aralık 2014’te Marburg’da arkadaşlarına misafir olmuşlardı. Yine aynı program çerçevesinde bu kez Alman arkadaşları, 21-27 mart 2015 tarihleri arasında bizlere konuk oluyorlar. Bakalım 3 dili, yani Fransızca, İngilizce ve Almancayı konuşma fırsatı buldukları bu projede ilk günler nasıl geçmiş ?

21-22 Mart Cumartesi, Pazar :

Çok heyecanlıyız ! Nihayet 3 aylık bir bekleme süresinden sonra Alman arkadaşlarımızı bugün ailelerimizle birlikte Atatürk Havalimanı’nda karşılayabildik. İnanılmaz duygusal bir andı çünkü sanki kırk yıllık dost gibi birbirimize sarıldık. Ne kadar da özlemişiz onları ! Marburg’ta sadece 6 gün geçirmiştik ancak çok sağlam dostluklar kurup sürekli yazışıp haberleştik.
Onları hemen ailelerimizle tanıştırıp havalimanından ayrıldık ve macera başladı. Hafta sonu boyunca onlara İstanbul’un güzel ve tarihi yerlerini gösterip arkadaşlarımız ve akrabalarımızla tanıştırdık ve çok güzel bir hafta sonu geçirdik.

23 Mart Pazartesi :

Bugün arkadaşlarımıza okulumuzun galerisinde küçük bir karşılama töreni yapıldı. Okul Müdürümüz M. Gentric ve Alman öğretmenlerden bayan Vestweber küçük bir konuşma yaptılar. Ardından arkadaşlarımıza okulu gezdirdik ve sıra günün aktivitesine geldi.

Hep birlikte Eminönü’ne gidip oranın görülmeye değer yerlerini keşfedecektik. Öncelikle yürüyerek Galata Köprüsünü geçip Rüstem Paşa Camii’ni ziyaret ettik. Mimar Sinan tarafından yapılan yaklaşık 500 yıllık bu güzel camii arkadaşlarımız da çok beğendiler ! Ardından ünlü Mısır Çarşısı’na yöneldik. Ne kadar da çok görecek şey vardı onlar için ! Ailelerine çeşitli baharatlar ve hediyeler alıp değişik lezzetler tatmak için adeta yarış içindeydiler.

Şimdi ise sırada Eminönü’nden tekneyle çıkılan boğaz turundaydı. 1,5 saat süren bu tur sırasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar önce İstanbul’un Anadolu yakasındaki güzellikleri ardından da Avrupa yakasındakileri görme fırsatını bulabildik. Ne çok güzel yalı ve saray gördük !

Bunların arasında bir de Boğaz’ın ortasında bir şey daha belirdi : Kızkulesi ! İşte onu da yarın görecekler. Bakalım döndüklerinde neler diyecekler ?

Turumuz bittikten sonra sıra artık okulumuza dönmeye geldi. Çok yorgun ama mutluyduk çünkü arkadaşlarımızla birlikte İstanbul’un güzelliklerini keşfetmenin keyfini yaşıyorduk.