Alman Öğrencilerin Ağırlanması

Almanya Marburg Martin-Luther Gymnasium Lisesi ile Öğrenci Değişim Programı

Almanya Marburg’daki Martin-Luther Gymnasium ile bu yıl 3. kez gerçekleşen değişim programı çerçevesinde, 2-8 mayıs 2013 tarihleri arasında Alman öğrencileri ağırladık.Öğrencilerimiz bu yıl başlayan Almanca eğitimlerini pratik etme imkanı bulmuşlardır. Bunun yanı sıra Alman dostlarıyla İngilizce ve Fransızca da konuşan öğrencilerimiz, Alman arkadaşlarına Türk kültürünü ve Türkiye’deki yaşam tarzını tanıtmışlardır.2 mayıs 2013 perşembe :

Alman öğrenciler Saint-Benoit öğrencileri ve aileleri tarafından akşam saatlerinde Atatürk Havalimanında karşılanmışlardır.

3 mayıs cuma :

Sabah, okulda Müdür Sn Pierre Gentric’in katılımıyla, Alman öğrenciler için bir karşılama toplantısı düzenlenmiştir.
Ardından okulumuzu gezmişler ve derslere katılmışlardır.
Öğle yemeğinden sonra arkadaşlarıyla birlikte Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmişlerdir.

4-5 mayıs cumartesi ve pazar :

Alman öğrenciler, öğrencilerimiz ve aileleriyle birlikte çeşitli etkinliklere katılmışlardır.

6 mayıs pazartesi :

Marburg’daki ziyaret sırasında başlatılan kültürler arası proje üzerinde çalışmışlardır.
2012 yılının Marburg kentinde «Grimm yılı» ilan edilmesi sebebiyle, her iki lise de kendi kültürlerindeki masal karakterlerinden esinlenerek yeni bir masal üretmişlerdir.
Projenin son aşaması, Grimm Kardeşleri konu alarak 2013-2014 öğretim yılı için bir takvim üretmektir.
Öğleden sonra tüm öğrenciler ve refakatçi öğretmenler Boğaz turuna katılmışlardır.

7 mayıs 2013 salı :

Alman öğrenciler ilk derse katıldıktan sonra Aya Sofya Müzesi, Sultan Ahmed Camii ve Kapalı Çarşı’yı ziyaret etmişlerdir.
Fransızca öğretmenlerimizden biri onlara rehberlik ederek Fransızca olarak bilgi vermiştir.

8 mayıs 2013 çarşamba :

Son günlerinde ise, Eminönü’ndeki Rüstem Paşa Camii ve Mısır Çarşısı’nı ziyaret etmişlerdir.
Öğle vaktinde ayrılık zamanı gelmişti… herkes üzgündü, Alman dostlarımız havaalanına gitmek üzere yola çıkmışlardı.

Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan Alman ve Türk ailelerine, öğretmenlere ve özellikle Müdürümüz Sn Pierre Gentric’e ve Almanya’daki lisenin Müdürü Sn Karl Goecke’ye teşekkür ediyoruz.

Bu dostluğun devam etmesini diliyoruz !

Güle güle dostlar !!!