“Ah Şu Kilo Dedikleri… Vermek De Zor, Almak Da Zor !”

L 1: “Sağlıklı Yaşam” Konulu Konferans Serisi

Aktif, dinamik, heyecanlı bir yaşamın, zinde bir beden ve ruh sağlığının temel noktası, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı ve iyi bir uyku düzenidir.
9. Sınıf öğrencilerimiz uzmanlarla kendileri için yararlı bir konferansta bir araya geliyorlar.

12 Ocak 2021 Salı günü, Acıbadem Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Sayın Prof.Dr. İrem Yaluğ Ulubil Lise 1.sınıf öğrencilerimizle Google Meet üzerinden birlikte olacaklar.

Konferansta Ele Alınacak Konular

Konferansımızda, bu alanda uzman konuğumuz, yaşam kalitemize önemli bir etkisi olan bu konunun temel noktalarının altını çizerek öğrencilerimizi bilgilendirecek. Yemek ve uykunun insan ruh ve beden sağlığında ne açılardan önemli olduğunu, hayatımızı olumlu veya olumsuz nasıl etkilediğini, nasıl dengeli ve sağlıklı alışkanlıklar oluşturabileceğimizin önemini vurgulayacak.

Ayrıca, yeme ve uyku bozukluğu kavramlarının gerçekte ne demek olduklarını açıklayacak. Aynı zamanda, ideal ölçü kavramının anlamını ve bireysel farklılıkları da güzel bir sunumla anlatacak.

Prof.Dr. İrem Yaluğ Ulubil Kimdir?

İrem Yaluğ Ulubil 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Psikiyatri üzerine uzmanlık eğitimini aynı fakültede tamamladı. Tüm çalışmalarında, zihin ve ruhla beden sağlığının öneminin altını çizmiştir.

Amerika’da, University of Arkansas ve MD Anderson Kanser Merkezinde onkolojinin psikiyatrik kanadı ile tanışmıştır.  2004 yılında, Almanya Essen Üniversitesi’nde psikiyatr olarak çalışmıştır. Aynı yıl, Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde başasistan olarak,  Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde  ise yardımcı doçent olarak görev almıştır.

Günümüzde, İrem  Yaluğ Ulubil  Acıbadem Üniversitesi Hastanesi’nde görevini sürdürmektedir.