“Acele Shakespeare Aranıyor”

Saint Benoît Fransız Lisesi eğitim kadrosu
Türkçe Tiyatro Kulübünün yıl sonu kültür sanat etkinlikleri kapsamında
sahneleyeceği Heinar Kipphardt’a ait “Acele Shakespeare Aranıyor” adlı oyunun
gala gecesinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyacaktır.
Gün : 22 Mayıs 2015 Cuma, saat 19.00
Yer : Saint Benoît Fransız Lisesi Tiyatro Salonu

Her yıl deneyimlerine bir yenisini ekleyen SBTT (Saint Benoit Tiyatro Topluluğu) bu yıl da büyük bir heyecanla Heinar Kipphardt’a ait “Acele Shakespeare Aranıyor” adlı oyunu izleyicilerin beğenisine sunuyor. Türk tiyatrosunda ilk kez SBTT 2015 tarafından sahnelenecek olan oyun gençlerin dinamizmi ve yaratıcı bakış açılarıyla yorumlandı.
Oyunun konusu Türk, dünya tiyatro sanatçılarına ve tiyatro severlerine hiç de yabancı değil :
Oyun, ödenekli bir tiyatroda dürüstçe çalışmak isteyen bir dramaturgun çektiği sıkıntıları anlatır. Bir yandan çıkar ilişkileri doğrultusunda başarıları kendilerine mal etmek isteyen beceriksiz yöneticiler eleştirilirken bir yandan da tüm zorluklara rağmen ideallerinden vazgeçmeyen çalışanların hak ettikleri değeri bulacaklarını göstermeye çalışır.
İnsanlığın evrensel değer yargıları olan “dürüstlük, doğruluk ve etik” gibi kavramları vurgulayan oyun, “sahte” olanın önünde sonunda gün yüzüne çıkacağını trajikomik bir söylemle vurgular.
22 Mayıs 2015 Cuma günü saat 19.00’da siz değerli seyircilerin alkışlarıyla hayat bulacak oyunumuzda hepinizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Görüşmek dileğiyle !

SBTT2015 (Saint Benoit Fransız Lisesi Topluluğu) Şişli Terakki Vakfı Okulları’nın düzenlemiş olduğu 20. Gençlik Festivali’ne katıldı. İstanbul’daki en iyi tiyatro çalışmasını yürüten 24 okul arasından profesyonel jüri tarafından yapılan elemede ilk beşe girmeyi başaran SBTT 2015 “Acele Shakespeare Aranıyor” adlı oyunu ile 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 19.00’da Şişli Terakki Lisesi sahnesinde perdelerini açacak. Festivalde yarışacak olan SBTT2015 Terakki sahnesinde de sizlerle buluşmaktan mutluluk duyacaktır.