Vannes : Farklılıklarımız Zenginliğimizdir !

Lise 1’lerle Değişik Lezzetler ve Tarihi Mekanların Ziyareti...

İki farklı ülke, iki farklı yaşam tarzı... Bu iki ülkeyi birbirine bağlayan köprü, Saint Benoît Lisesi öğrencileri ile Fransa Saint Paul Lisesi öğrencilerinin arasındaki değişim programı !
Öğrencilerimiz bugün, Fransız arkadaşlarınınki ile kendi günlük hayatlarını karşılaştırdıkları pedagojik bir etkinlik gerçekleştirdiler...
Nantes’da Bretagne Dük ve Düşesi’nin sarayını ziyaret ettikten sonra, Fransa’da keşfedecekleri daha bir sürü güzel yerler olduğu kanısına vardılar !

▪ Fransız arkadaşlarımızla etkinlik :

Bu sabah, Fransız arkadaşlarımızla Fransa’daki öğretim ile Türkiye’deki öğretimi kıyaslayan bir çalışma yaptık.
Çalışmanın sonunda, hem Türk hem de Fransız bir liselinin tipik bir gününü sunmak üzere ikişerli gruplar halinde sahneye çıktık !
Bu çalışma sayesinde, yaşam tarzlarımız arasında birçok farklılık olduğunu tespit ettik…
 
Tüm bu çabaların ardından, Fransız öğrencilere tattırmak üzere Türkiye’ye özgü bir çok lezzetin yer aldığı bir büfe hazırladık : Lokum, baklava, fıstık ile tam bir lezzet şöleni sunuldu… Yemek vakti !
 
Fransız arkadaşlarımız eşliğinde gittiğimiz Vannes Belediye Binası’nda, bizzat Belediye Başkan Yardımcısı tarafından karşılandık ! (Bu gezi ile ilgili Fransız haber sitesi Ouest France’ta yer alan makaleyi keşfetmek için BURAYA tıklayın)
 
Günümüz Fransız arkadaşlarımızla şehirde yaptığımız tur ile sona erdi…

▪ Nantes Yarımadası Ziyareti :

Bugün Nantes Yarımadası’ndaydık.
Programımızda tarihi eserlerin ziyareti yer alıyordu !
 
Ziyaretlerimize Bretagne Dük ve Düşesi’nin Sarayı’nı keşfederek başladık. Çok etkileyiciydi ! Rehberimiz bizlere buranın tarihi ile ilgili bilgiler verdi ve şehirde bir tur attırdıktan sonra St Pierre katedraline götürdü. Burada II. François’nın mezarını gördük.
Daha sonra Nantes’ın eski ve güzel sokaklarında yürüdük…
Binaların mimarisi muhteşemdi !
 
Gün sonunda çok yorgunduk ama böylesine güzel yerleri keşfettiğimiz için ne kadar şanslı olduğumuzun da farkındaydık…

X