Adımlarımız Umut Oldu!

Saint Benoît Lisesi Koşu Takımı Yine İyilik Peşinde Koştu

3 Kasım 2019 Pazar günü yapılan 41. İstanbul Maratonu'na 15 km. kategorisinde katılan Saint Benoît Fransız Lisesi takımı hem koştu hem de Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) için farkındalık yarattı.

İyi Bir Amaç İçin 15 Km

Pırıl pırıl güneşli bir Kasım sabahında okulumuzun öğrenci, öğretmen ve velilerinden oluşan toplam 36 kişilik Saint Benoît Lisesi Koşu Takımı Beylerbeyi’nde buluşup hep birlikte İstanbul Maratonu’nun başlangıç çizgisinin gerisinde startı beklemeye başladılar. Bu deneyimi ilk defa yaşayacak olan öğrencilerimiz çok heyecanlıydı.

Aslında yarış onlar için bir hafta önce başlamıştı bile. KAÇUV için farkındalık yaratmak ve maddi kaynak sağlamak üzere kampanyalarını açan takım üyelerimiz çok kısa bir sürede 73 bin liralık bağış toplanmasına katkıda bulundu. Yarış sabahı itibariyle Saint Benoît Lisesi Koşu Takımı 41. İstanbul Maratonu’nda farkındalık koşusu yaparak çeşitli dernek ve vakıflar için bağış toplamaya çalışan kurumsal takımlar arasında 6., KAÇUV için bağış toplayan kurumsal takımlar arasında ise 1.sıraya yerleşmişti.

Otuz Sekiz Bin Koşucudan Biri Olmak

Saat 9.15’te verilen startın ardından Beylerbeyi ayağından köprüye giren 38 bin sporcu arasında yer alan Saint Benoît’lılar büyük bir enerjiyle koşuya başladı. Köprüyü geçtikten sonra Yıldız’dan Barbaros Bulvarına çıkıp Beşiktaş-Dolmabahçe-Kabataş-Tophane güzergahını izleyerek okulumuzun önüne ulaştılar. Elbette bazı koşucularımız yollarına burada hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra devam etti. Galata Köprüsü üzerinden Eminönü’ne geçen sporcular Sirkeci-Sarayburnu yönünde koşarak sahil yolundan varış noktasının bulunduğu Yenikapı’ya ulaştılar. İlk defa böyle bir organizasyon içinde yer alan öğrencilerimiz tüm yorgunluklarına rağmen 15 km.’lik parkuru bitirmiş olmanın verdiği gururla hatıra madalyalarını boyunlarına taktılar.

Saint Benoît En “İyi Kalpli Kurumsal Takımlar” Arasında

“İyilik Peşinde Koş” sloganıyla farkındalık yaratmaya çalışan koşu takımımız KAÇUV için toplam 73 bin TL’lik bağış toplanmasına katkıda bulundu. Saint Benoît Lisesi Koşu Takımı yaş ortalaması bakımından en genç kurumsal koşu takımı olmasına rağmen, kampanya sonunda Akbank, Allianz Türkiye, Ray Sigorta, Sabancı gibi kurumsal takımların arasında 12. sırada yer aldı. Takım kampanya boyunca toplam 503 kişiye ulaşıp KAÇUV‘u anlatarak önemli sosyal farkındalık yaratmış oldu.

Öğrencilerimizin İzlenimleri

“3 Kasım Pazar günü düzenlenmiş olan, binlerce kişinin katıldığı İstanbul Maratonu’na okuldaki arkadaşlarım ve öğretmenlerimle katılmak eşsiz bir deneyimdi. Her gün okula giderken geçtiğim köprünün üstünden koşarak geçmek çok güzeldi. Son derece eğlendiğim ve güzel vakit geçirdiğim ama bir o kadar da yorucu bir gün oldu. Bu etkinliğe katılmamız için teşvik eden öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. Her şey çok güzeldi…” Selin, L3.

“3 Kasım 2019 Pazar günü arkadaşlarımla çok iyi bir amaç uğruna İstanbul Maratonu’nda koştum. Köprünün ayaklarından başlayarak, Yenikapı’ya kadar uzanan bu uzun yolda, adeta görsel bir şölen vardı. Hep arabayla geçtiğimiz köprüden koşarak geçmek, herkesin orada benzer amaçlar için toplanmış olması ve en önemlisi de bu kadar insanı bir arada görmek hiç unutamayacağım bir anıydı. Çocuklar için koşanlar, eğitim için koşanlar, haklar için koşanlar, eşitlik için koşanlar, o kadar kalp bir arada attı. Bundan sonrası için kesinlikle hiç kaçırmayacağım bir etkinlik olacak.” Dilem, L3.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı KAÇUV hakkında daha çok bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

X