Sergi : “XVI. – XIX. Yüzyıllar Osmanlı Türkiye’sinde İstanbul’un Günlük Hayatından Gravürler Ve Haritalar”

Dünya Konsoloslar Federasyonu iş birliğiyle - FICAC

Saint Benoît Lisesi La Galerie
Sergi Salonunda düzenlenen

XVI. – XIX. YÜZYILLAR OSMANLI TÜRKİYE’SİNDE
İSTANBUL’UN GÜNLÜK HAYATINDAN
GRAVÜRLER VE HARİTALAR

adlı serginin açılışına sizleri davet etmekten
büyük mutluluk ve onur duyarız.
Eserler Eken ailesi koleksiyonuna aittir.

Saint Benoît Lisesi “La Galerie”
Kemeraltı Caddesi No: 11 – Karaköy

Ziyaret :

Hafta içi : 15.00 ile 18.00 arası
Cumartesi : 10.00 ile 15.30 arası
Pazar : kapalı
Sergi, 23 Kasım 2018 Cuma gününe kadar ziyarete açık olacaktır.

16. Yüzyıla Ait Değerli Gravürler ve Haritalar

Tarih, genellikle yaşanan büyük devrimler, şaşırtıcı zaferler ve bitmek bilmeyen isyanlarla hatırlanır. Ama Tarih, aynı zamanda da, unutulmuş meslekler, eskinin günlük hayatları ve alışkanlıklarıdır… Başka bir deyişle, dolup taşan meydanlar, pazarlar, esnaflar…

Bu sergimizin hedefi, o dönemi güzel bir şekilde yansıtan gravürler ve gün ışığına yeni çıkmış olan haritalar yoluyla o dönemdeki yaşantıları size yeniden keşfettirmektir. Sayın Aykut Eken ve eşi Gönül Hanım’ın özel koleksiyonundan gelen bu gravürler, XVIII. – XIX. yüzyıllar arasında kültürel, sosyal ve ekonomik hayatları yansıtan gravürlerdir. Sergide yer alan bazı haritalar ise, XVI. yüzyıla aittir… Zaman içinde yaptıkları sayısız   yolculuktan sonra günümüze ulaşan bu 100’e yakın tarihi eser, sizleri Türkiye’nin geçmişine götürecektir.

Küratörümüz : Koleksiyoner Aykut Eken

Aykut Eken, 1947 yılında İstanbul’da doğdu.  Eğitimini Belçika’da, Université Libre de Bruxelles’de tamamlayan Aykut Eken, mimarlık bölümünden mezundur.
Aykut Eken, resim, gravür ve tarih tutkunudur. Şu anda da, FİCAC’ın (Dünya Konsoloslar Federasyonu) Başkanı ve Türkiye’nin Jamaika Cumhuriyeti Fahri Konsolosu’dur.
Koleksiyon yapmayı seven Aykut Eken, eşiyle birlikte, farklı ülkelerden edindiği yüzlerce esere ve geçmişin izlerini taşıyan yapıtlara da sahiptir.

X