14 Aralık 2016 Saint Benoît Lisesi Öğrencileri Üç Dildeki Becerilerini Gözler Önüne Seriyor !

Üsküdar Amerikan Lisesi TIMUN Konferansı

MUN kulüplerimiz, MFNU (frankofon) ve MUN (anglofon), ulusal ve uluslararası konferans ve oturumlara artık daha çok katılıyorlar ve daha aktifler. Büyük bir canlılıkla yabancı bir dili pratik ederken güzel bir yurttaşlık eğitimi de alıyorlar. Anglofon kulübümüz, THIMUN’a bağlı olarak düzenlenen Üsküdar Amerikan Lisesi 23. TIMUN konferansına katılıyor.

Yunanistan, Libya ve Tayland’ı temsil eden 18 temsilcimiz ve onlara destek veren üç bölüm sorumlusu :

- Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı,
- Uluslararası Adalet Mahkemesi Yargıcı,
- Basın servisinde gazeteci…
Her biri nitelikli görevleriyle önemli bir katılım gerçekleştirdiler.

3 gün boyunca gazete makalelerinin yazıldığı …

Uluslararası Adalet Mahkemesinde kararların alındığı ve oturumların gerçekleştiği bir konferans ! İngilizce MUN kulübü üyeleri, köklü TIMUN konferansında sahip oldukları bilgilerden faydalandılar. Faaliyetlerini sağlam temeller üzerinde güçlendiren ekibimiz, çeşitli ve geniş bir deneyime sahipler. Bu heyecan öğrencilerimizi, bu tarz pedagojik ve uygulamalı eğitimlerle, İstanbul’un kendine özgü geleneklerini sağlam bir şekilde kökleştirecek olan Birleşmiş Milletler modelleriyle dolu bir geleceğe yöneltecek.

Saint Benoît Lisesi’ne özgü 4. Birleşmiş Milletler Konferansı için çalışmalara başladık !

Hep birlikte tüm bu deneyimlerimizi sağlamlaştırıp, Model Birleşmiş Milletler konferanslarını lise seviyesinde yeni bir formatla İstanbul’da geliştirmeyi planlıyoruz. Şimdiden, sene sonunda okulumuzda gerçekleştireceğimiz 4. konferans için bir plan oluşturuyoruz. Tamamen iki dilli olacak olan bu konferansta, birinci dönemdeki kulüp etkinliklerinden kazanılan deneyimlerden faydalanılarak başka yeniliklere de imza atılacak.

Katılan öğrencilere teşekkür ederiz, bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere !

Öğrencilerimiz yalnızca Türkçe ve Fransızca konuşmuyorlar, aynı zamanda İngilizce de konuşuyorlar, bu konferanslara aktif bir şekilde katılım için gerekli olan yüksek seviyedeki bilgi düzeyine sahipler.

Bizleri okul dışında böylesine başarılı bir şekilde temsil eden herkesi tebrik ederiz !


Bilgilendirme : Üsküdar Amerikan Lisesi Türkçe Ulsulararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (TIMUN) içinwww.timun.gen.tr adresini ziyaret edebilirsiniz

X