Okul Aile Birliği’nin düzenlediği Osmanlı Hanedanı’nın son yüzyılını anlatan gezi…

Okul aile birliği 13 mart çarşamba günü hep birlikte olabilecekleri bir gezi düzenlemekte. Bu gezinin, bir gezi serisinin ilki olmasını planlamaktadırlar.
Hem gezip hem de yeni şeyler öğrenebilinecek bu gezi İSTANBUL’DA KÖŞKLER KASIRLAR gezisi olacaktır.Eski tarihi dokuda içilen çay kokusu ile zamanda bir yolculuğa çıkılacak.
Osmanlı hanedanının son yüzyılını anlatan bu gezide, konusunda uzman, konuyla ilgili akademik çalışmaları da olan öncelikle tarihçi olan rehber aydınlatacaktır.İSTANBUL’DA KÖŞKLER ve KASIRLAR Osmanlı Hanedanı’nın son yüzyılını anlatan gezi…Dünyanın büyük değişimlere uğradığı 19. yüzyılda Osmanlı ülkesinin başkenti İstanbul nasıldı? Asırlarca Topkapı Sarayı’nın kasvetli havasında “Kafes” diye adlandırılan dairelerde, taht hayali kuran şehzadeler bu yüzyılda nerelerde yaşadılar? Haremde kalabalık içinde yaşayan hanedan kadınlarının yaşam koşulları yeni sarayda ve köşklerde nasıldı? Osmanlı tarihinin ilk saray tiyatrosu nerede inşa edildi? Geleneksel Osmanlı mimarisini bu uzun yüzyılda kimler nasıl değişime uğrattılar?Tüm bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, Antonina Turizm’in “19. yüzyıl Osmanlı Köşk ve Kasırları” turuyla hem keyifli bir gün geçirebilir hem de bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz…

  • Nereleri görelecek?

Güzergâh :

- Maslak Kasrı,
- Aynalıkavak Kasrı,
- Yıldız Şale Köşkü,
- Malta Köşkü (dıştan),
- Yıldız Sarayı,
- Ihlamur Kasrı,
- Küçüksu Kasrı.

  • Ücrete dâhil hizmetler :

Ulaşım :

- Sabah kahvaltılık poğaça,
- Uzman rehberlik,
- Öğle yemeği,
- Çay ikramı,
- Müze giriş ücretleri.

Sınırlı yer olduğundan ve önceden rezervasyon yapılması gerektiğinden, geziye katılmak için en kısa zamanda rezervasyon yapılması rica olunur.

Rezervasyon için Okul Aile Birliği Başkanı Sn. Sima Turel ile telefon yoluyla irtibata geçilmesi gerekmektedir : 0532 276 68 67.

X