Sokak Hayvanlarını Koruma Kulübü Öğrencilerimiz Yardım Ellerini Uzattılar

Çevre dostu olmak, sorumlu ve dayanışmaya açık bir vatandaş olmaktır

Saint Benoît Lisesi Sokak Hayvanlarını Koruma Kulübü öğrencileri bu kez yardım ellerini Kurtköy orman köpeklerine uzattılar. 25 öğrencimiz öğretmenleri ile birlikte toplanan 200 kilogram mamayı ormanda yasayan canlara götürdüler.

Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk ve hayvan haklarını koruma çerçevesinde yapılan bu aktivite sonucunda hayvan dostluğunun önemini daha çok hissettiler, bir canlıya yardım etmiş olmanın mutluluğunu yaşadılar. Herkesin bu tür yardımlara katılmasının bir çok ‘dostumuza’ yaşama şansı vereceğinin bilincine vardılar.

Ve gerçek çevre dostları ve hayvanseverler olarak bu tür faaliyetlerde sıklıkla buluşmak üzere sözleştiler.

Ülkemizde çok fazla sokak hayvanı olduğunu bildiğim halde gördüğüm manzara beni çok etkiledi ve üzdü. Hayvan dostlarımıza yardım etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Bizim yaptığımız küçücük bir yardımın onların hayatında ne kadar büyük bir etkisi olduğunu gördük. Yapacağımız küçük yardımlarla onların hayatlarıunı güzelleştirebiliriz.
Eda – L3 E

Ormana beslemeye gittiğimizde gerçekten orada sahiplenilmiş ve sonradan sokağa atılmış hayvanlar için üzüldüm. Yapılan iş ne kadar az olsa da köpeklerin bir bölümünü beslemekten çok mutlu oldum. Orman da hem iyi vakit geçirdim hem de köpeklerin bizlere ne kadar ihtiyaçları olduğunu daha iyi anladım.Yeni bir organizasyonda gene olmak istiyorum. Hocalarımıza bu organizasyon için çok teşekkürler.
Doğa – L1 İ

Yurdumuzda maalesef bie anlık hevesleri yüzünden hayvanları alıp daha sonra da sokağa atan bir çok var. Biz sokak hayvanları klübü olarak bu gezide zor durumda olan köpeklere elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Bize ne kadar ihtiyaçları olduğunu gözlerimizle gördük. Bu hayvanlardan ilgimizi esirgemeyip arda sırada bile olsa yardım elimizi uzatmalıyız. Okulumuzun bu tarz organizasyonlarda yer alması bizi gerçekten çok mutlu etti.
Can – L3 E

X