Fransa’daki Yüksek Okul Seçenekleri

EDHEC, ESCP, INSA Okulları

Fransa’da üniversiteler dışında pek çok farklı yüksek okul seçeneği bulunmakta… Business School statüsündeki 2 okul olan EDHEC ve ESCP ile öğrencilerimizin mühendislik eğitimi almak için tercih ettiği INSA Okulları yetkilileri geçtiğimiz günlerde 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize okullarını tanıtma fırsatı elde ettiler.

EDHEC Business School – Fransa’da Prestijli Bir Ekonomi Okulu:

28 Şubat Salı günü ilgili öğrencilerimiz ile çevrimiçi bir oturumda buluşan EDHEC Business School yetkilisi Sarah DRIES okul hakkında detaylı bir sunum yaparak bizleri bilgilendirdi.

EDHEC Avrupa’daki en iyi 10 ekonomi okulu arasında yer alan dünya standartlarında bir yükseköğretim kurumudur. Kampüslerini öğrencilerin buluştuğu ve bilgilerini paylaştığı bir sanal yaratıcılık merkezlerine dönüştürmüştür. Beş farklı şehirde (Lille, Paris, Londra, Nice ve Singapur), beş öğrenci kampüsü ve tamamen girişimciliğe odaklanan iki kampüsü vardır. 120 farklı ulustan öğrencinin bir arada okuduğu EDHEC’te, öğrenciler sosyal çevrelerini  farklı kültürlerden olan öğrencilerle büyüterek, dünya çapında bir iletişim ağına sahip olarak mezun olmaktadırlar. 

Fransızca ve İngilizce dilleriyle akademik yaşamlarını sürdürmek isteyen öğrenciler, değişim programları ve çift diploma sisteminden de yararlanma imkanı bulurlar. Uluslararası öğrenciler için burs imkanı da mevcuttur. EDHEC, 2025 yılına kadar  öğrencilerinin % 40’ının mali yardım almasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Mme Dries, yaptığı doyurucu sunumu, okulların sosyal imkanları ve konaklama olanaklarını anlatarak sonlandırdı.

Oturumunun tamamını izlemek için BURAYA tıklayınız.

INSA Okulları – Fransa’da Mühendislik Okumak İsteyenlerin Tercihi:

17 Mart Cuma günü ilgili Lise 2, 3 ve 4. sınıfta okumakta olan öğrencilerimizin katılımı ile okulumuzda yüz yüze gerçekleşen tanıtım sunumuna INSA Rennes yetkilisi Philippe Gall konuk oldu. Sayın Gall Fransa’nın 7 farklı şehrinde bulunan INSA okullarının içerik bazında tanıtımlarını yaptı. 

“Ulusal Uygulamalı Bilimler Enstitüsü” olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz INSA okulları, Centre Val de Loire, Hauts-de-France, Lyon, Rennes, Rouen Normandie, Strasbourg ve Toulouse’da bulunan 7 okulu ile çeşitli bilimsel alanlarda eğitim sunuyor. Fransa’daki diğer mühendislik okullarından farklı olarak, INSA sınav yapmadan, dosya başvurusu ile öğrenci kabul ediyor. İlk 1 veya 2 yıl ortak ders programı uygulayıp, sonrasında öğrencilerin branş seçmesini sağlıyor. 

Bu bilgilendirici etkinlikte okula giriş koşulları, mühendislik mesleğinde uzmanlık olanakları, okulun çalışma alanları ve imkanlarını açıklayarak devam eden konuğumuz, ayrıca öğrencilerimizden gelen soruları da yanıtlayarak sunumunu sonlandırdı.

ESCP Business School – Her Yıl Farklı Bir Şehirde Okuma İmkanı:

20 Mart Pazartesi günü Avrupa’da 6 farklı şehirde kampüsleri bulunan ESCP Business School yetkilisi okulumuza gelerek ilgili öğrencilerimize bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi.

Paris, Londra, Berlin, Madrid, Varşova ve Torino’da kampüsleri bulunan işletme alanında uzman Avrupa menşeli bu üniversite 1819’da kurulmuş dünyanın en eski işletme okulu olarak bilinmektedir. ESCP, Financial Times tarafından 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa İşletme Okulları arasında 10. sırada gösterilmiştir. 

Okul yetkilisi Sayın Grace Nguyen okul hakkında önemli bilgiler aktardı ve her türlü detaya ulaşılabilecek broşürleri ilgilenen 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerimizle paylaştı. 

Öğrencilerimizin yurtdışında üniversite eğitimi ile ilgili ne kadar çok seçenekleri bulunduğunu  görebilmeleri, bu olanakları değerlendirmek için neler yapmaları gerektiğini öğrenebilmeleri açısından bu sunumların çok faydalı olduğunu görüyoruz. 

Öğrencilerimizin tüm fırsatlarını görebilme ve değerlendirebilmeleri dileğiyle…

 

 

X