“Yüksek Öğretim… Rotamız İtalya” Konferansı

Üniversiteye Doğru Projesi -Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları Son Oturumu

10 Mayıs 2022 Salı günü saat 16.30-17.30 arasında google meet üzerinden Rotamız İtalya webinarımız Lise 2 ve 3. sınıf öğrencileri ile velilerimize yönelik gerçekleşti. Sayın Saadet HAKTANIR BAŞARAN ile yeni bir konferansta buluştuk.

Önemli ve Doyurucu bir Konferans ile İtalya…

Öğrencilerimiz, kültürünü kendilerine yakın hissettikleri, ilgilerini çeken ve başvuru sistemi ile diğer ülkelerden farklılık gösteren bir seçenek olan İtalya hakkında üniversite sistemi ve başvuru koşulları ile ilgili doyurucu bilgiler edindiler. Bilgiyle dolu dolu geçen webinarımızda, öğrenci ve velilerimiz İtalyan Üniversitelerine kabul şartları, üniversiteler, burslar ve yapılacak işlemler konusunda tüm soruların cevabını buldular.

Üniversite Sistemi ve Ön Koşulları…

Saadet HAKTANIR BAŞARAN İtalya’daki eğitim sisteminin 3 yıl lisans+2 yıl master veya direk 5 yıllık programlar şeklinde olduğunu paylaştı. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin lise diplomaları ile birlikte YKS’de veya SAT/ ACT gibi sınavlardan birinde istenen puanları almaları gerektiğini vurgulayarak; bu belgeler ile konsolosluğa başvurarak Dichiarazione di Valore adlı denklik belgesini almaları halinde, öğrencilerin İtalyan üniversitelerine başvuru yapma hakları olacağını ifade etti. Öğrencilerin İtalya’da sadece tek bir bölüme başvurma hakkı bulunmaktadır.

Kabul Şartlarındaki Önemli Değişiklik.

Bu sene YKS’de TYT deki baraj puanının kalkması ile İtalyanın kabul şartlarında da değişiklikler gündemde. YKS’de öğrencinin başvurduğu bölümü kazanabilecek puanı alması ve bunu belgelemesi bekleniyor.

Başvurular Farklı Yollarla Yapılıyor…

İtalya’daki üniversitelerin 4 farklı yoldan öğrenci kabul ettiğini söyleyen Sayın Saadet Haktanır; okuldan okula ve bölümden bölüme bunun değişiklik gösterdiğini de ifade etti.

  1. Bakanlığın yaptığı sınavlar ile kabul eden okullar/bölümler
  2. Üniversitelerin kendi bünyesinde yaptığı sınavlar veya TOLC sistemi ile kabul eden  okullar/bölümler
  3. Sınav yapmadan dosya başvurusu ile kabul eden okullar/bölümler
  4. Sınavda bulunmuş olmanın kayıt için yeterli olduğu okullar/bölümler

TOLC sisteminin, Türkiye’deki ÖSYM sistemine benzer özellikler gösterdiğini anlatan konuğumuz, farklı bölümlere başvurmak isteyen adayların o bölümlerle ilgili içeriklerdeki TOLC sınavlarına katılmalarının yeterli olduğunu da ekledi.

Öğrenciler İtalyan eğitimindeki son değişiklikleri, hangi üniversitelerde hangi lisansların sunulacağını ve işlemlerin nasıl yapılacağını aşağıdaki sitelerden takip edebilirler:  https://www.universitaly.it/, https://www.studiare-in-italia.it/studentistranieri/

İtalya’da İngilizce Eğitim…

Birçok öğrencimizin merak ettiği konulardan biri de İngilizce eğitim veren İtalyan Üniversitelerinin hangileri olduğu. Bu okulların ve en iyi İtalyan Üniversiteleri gibi tüm listeleri sunan Saadet Hanım çok merak edilen konuların da cevabını böylece vermiş oldu. İtalya’da tüm bölümlerde ingilizce eğitim yokken, mastır yapan öğrenciler için tüm bölümlerde ingilizce okunabiliyor.

Sunum sonrasında, soruları da yanıtlayan Saadet Haktanır Başaran’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

  • Sunum dosyası için BURAYA tıklayınız.
  • Oturumu izlemek için BURAYA tıklayınız.

Yurtiçi Üniversite Tanıtım Fuarı: 16-24 Mayıs Haftası…

Bir sonraki etkinliğimiz Yurtiçi Üniversite Tanıtım Fuarı olacak. 16 Mayıs da başlayarak 24 Mayıs da sona erecek etkinliğimizde, çeşitli üniversitelerin online webinarları google meet üzerinden gerçekleşecek. Etkinlik öncesi linkler duyuru ile sizlere iletilecektir.

Yurtiçi Üniversite Tanıtım Fuarında buluşmak üzere…

Etkinliklerimizden haber almak için bizi takip etmeyi unutmayın!

X