Timurtaş Onan’ın Gözünden Paris, Beyoğlu ve Sekizinci Sanat

Lise 2 Sınıflarına Yönelik Proje, "Yaratıcı Fotoğrafçılık"

Frankofoni Festivali kapsamında Saint Benoît Lisesi, usta fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan’ı ağırlıyor. Bu vesileyle Lise 2 öğrencileri, Onan’ı etkileyen Fransız sanatının, özellikle de Doisneau, Cartier Bresson, Brassaï’nin, sanatçının fotoğrafları üzerindeki etkisi hakkında söyleşi yapma olanağı bulacaklar.
26 Mart tarihinde öğrenciler velilerine, Timurtaş Onan’ın fotoğraflarından yola çıkarak hazırladıkları yazı çalışmalarını sunacaklar.

▪ Timurtaş Onan kimdir ?

Timurtaş Onan, günümüzde uluslararası bir üne sahip olan bir Türk fotoğraf sanatçısı ve yönetmendir. Onun objektifine yansıyan kareler duygu yüklü ve insanidir. Bazen konulara eğlenceli bir bakış açısıyla yaklaşır ancak, her zaman samimi, sevgi doludur.
Türkiye’de düzenli olarak sergi düzenleyen sanatçı, uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olmak ya da kendisi için ayrıcalıklı bir yeri olan 8. sanat konusuyla ilgili konferanslara katılmak üzere yurtdışındaki organizasyonlara da davet edilir !

▪ Kesişen Bakışlar Paris / Beyoğlu

Timurtaş Onan, Doisneau, Cartier Bresson, Brassaï gibi birçok Fransız fotoğraf sanatçısından etkilenmiştir. Bu nedenle de doğal olarak fotoğraflarında siyah, beyaz nostaljik bir Paris’e yer vermiştir.

Frankofoni kapsamında, Lise 2 öğrencileri Paris ve Beyoğlu’nu Timurtaş Onan’ın objektifinden tekrar geziyorlar. Sanatçı tarafından seçilip önerilen fotoğraflar, öğrencilerin yazdıkları bir hikayenin, öykünün, şiirin veya diyaloğun çıkış noktasını ya da varış noktasını oluşturuyor.

▪ Program

- Şubat : Timurtaş Onan’ın fotoğrafları arasından seçilen fotoğraflarla (Beyoğlu / Paris) sınıfta, fotoğraf okuma ve yaratıcı yazarlık atölyesi.
Kısa bir metin yazma : Sanatçının bir fotoğrafından esinlenerek yazılan, öykü, diyalog, şiir…

- 5 Mart Çarşamba : Timurtaş Onan ile söyleşi.

▪ Velilerimizle şiir dolu bir gece paylaşıyoruz… Öğrencilerin şerefine düzenlenen bir gece !

Bu eğitsel projeyi taçlandırmak için, 26 Mart, saat 18.30’da düzenlenecek olan gecede, öğrenciler kendi yazdıkları metinlerden bir derleme sunacaklar.
Timurtaş Onan’ın fotoğrafları ve öğrencilerin çalışmaları sergi salonumuzda sergilenecek.

Sayın Velilerimiz, katılımlarınızı bekliyoruz !

X