Mezunlarımız ile Sohbet – Fransa’da Üniversite ve Yaşam

Lise 4. Sınıflar "Üniversiteye Doğru" Projesi

Lise 4. sınıflardan Fransız üniversitelerinden kabul almış olan öğrencilerimizi ve velilerini, şu anda yüksek öğrenimine Fransa'da devam eden eski mezunlarımız ile çevrimiçi bir sohbette bir araya getirdik.
Kabul aldıktan sonraki resmi süreçlerden, konaklayacak yer bulmaya; derslere adapte olmaktan, arkadaş edinmeye kadar pek çok konuda bizleri aydınlatan mezunlarımız, oturumun sonunda sorularımıza da cevap verdiler.

Fransa’daki üniversitelere başvurmuş ve kabul almış son sınıf öğrencilerimizin akıllarında pek çok soru var. “Özellikle pandemi sürecinde yurtdışında bir üniversitede okumak nasıl bir deneyim olur?”, “Türkiye’deki konforundan vazgeçmek, yeni bir hayat kurmak, yaşamsal sorumlulukları üstlenmek konularında ne kadar hazırım?” Kendi kendilerine sordukları bu soruları yüksek sesle sormak ve bunu deneyimlemiş kişilerden cevap almak için ekran başında idiler.

Öğrencilerimiz, velilerimiz ve 2 mezunumuz, 15 Haziran 2021 Salı günü saat 15.00’te, Google Meet üzerinden bir araya gelerek verimli bir söyleşi gerçekleştirdiler.

  • 2018 yılı mezunumuz Ada, Paris – Panthéon Assas Üniversitesi’nde Hukuk eğitiminin son sınıfında ve şu sıralar yüksek lisans başvuruları yapıyor.
  • 2019 yılı mezunumuz Arda, Saint-Etienne – Jean Monnet Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri okumaya devam ediyor.

Kendilerine, bizler için zaman ayırdıkları ve onların yolundan devam etmeyi düşünen okul arkadaşlarına yararlı önerilerde bulundukları için çok teşekkür ediyoruz.

Oturumu izlemek için BURAYA tıklayınız.

X