Lise 1 İngilizce Öğretim Programı

Lise 1 Velilerine Bilgilendirme

Sayın Velilerimiz,

10 Ekim 2018 Çarşamba günü bilgilendirme ve bölümlerin tanıtımı için yaptığımız toplantıda süremiz oldukça sınırlıydı. Bu nedenle 9. sınıflarda uygulanan İngilizce öğretim programının ayrıntılarına değinememiştik.
Okulumuzun İngilizce eğitimi ile ilgili ayrıntıları ve aklınıza gelebilecek soruların yanıtlarını aşağıdaki metinde bulabileceksiniz. Bunun  yanı sıra soru ve önerileriniz için İngilizce Bölümü olarak sizleri dinlemeye daima hazırız.

Geleneksel yöntemler ve teknoloji bir arada*

  • Achieve 3000 : (Farklı seviyelerdeki öğrencilerin bir arada eğitim almalarını sağlayan aktif bir metot) Öğrencilerimizin hazırlık sınıfında da kullandığı bu metot sayesinde aylık öğrenci çalışmaları ve gelişimi raporlandırılır.
  • English File : Öğrenci ders kitabı (değerlendirilmesi sınavlarla yapılır).
  • Moodle Platformu : Sınavlardan önce öğretmenleri tarafından hazırlanan çalışma metinleri paylaşılır.
  • Google Classroom : Ünite çalışmaları ve ödev paylaşımları yapmanın haricinde okul dışında öğretmen ile iletişim kurma imkanı sağlar.
  • Google Drive uygulaması : Bu online depolama servisi üzerinden paragraf yazma teknikleri üzerine çalışmalar paylaşılır.

* Eğitim ve öğretim sürecinde, öğrencilerimizin kullandığı dijital eğitim platformlarında yapılan çalışmaları gözlemleyebilir ve katılımcı olabilirsiniz.

Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına uyarlanmış eğitim 

Kişiye özel gelişimi, farklılaştırılmış bir eğitim platformu olan Achieve 3000 üzerinden gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz sisteme ilk kez giriş yaptıklarında karşılarına uyarlanabilir bir test çıkar. Sistem öğrencilerimizin bu test yardımıyla öğrencinin okuduğunu anlama seviyesini belirler. Daha sonra bu seviyeye uygun olarak atanan makaleler üzerinden öğrenci öğretmen eşliğinde çalışmalar yapar. Haftalık makale sayısı 2’dir ve her makalenin 12 farklı seviyeye uyarlanmış hali mevcuttur. Makaleler sanat, tarih, fen bilimi ve teknoloji gibi konuları kapsar. Özetle, bu metot, bilimsel araştırmalara dayanan ve farklı seviyelerdeki öğrencilere hitap edebilecek şekilde tasarlanmış okuma ve yazma kaynakları sunar.

Kişiye özel gelişimi desteklediğimiz bu çalışma tekniği ile ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen burayı tıklayınız.  

Hedeflerimiz büyük ama gerçekçi !

B2 ve B2+ seviyesi ile FCE, CAE, CPE ve IELTS sınavları için hazırlık yapılmaktadır. Okulumuz, 2006 yılından bu yana Cambridge sınavlarının resmi sınava hazırlık ve sınav uygulama merkezidir. Uyguladığımız müfredatla öğrencilerimizi doğrudan bu sınavlara da hazırlıyoruz.

Hedeflenen beceriler 

  • Okuma,
  • Anlama,
  • Yorum yapma,
  • Doğru iletişim kurma,
  • Dilbilgisi kurallarını pekiştirme,
  • Yeni kelimeleri düzgün ve yerinde kullanabilme,
  • Akıcı konuşmayı sağlama.

Bu hedeflere ulaşmak için aktif sınıf içi tartışmalar ve düzenlediğimiz dil ağırlıklı eğitim gezileriyle dili sınıfın duvarları arasından çıkarıp günlük hayatta kullanımını teşvik ediyor ve destekliyoruz.

Geziler ve etkinlikler

  • Dil ağırlıklı eğitim gezilerimiz :

Bu gezilerin amacı, öğrencilerimizin edindikleri dilsel kazanımları gerçek bağlamda pratiğe dökmek ve bu kazanımların daha da pekiştirilmesine olanak sağlamaktır.

Lise 1 sınıfları : Londra

Lise  2 sınıfları : ABD Niagara ve New York

Lise 3 sınıfları : Brüksel’de Avrupa Birliği Parlamentosu ve NATO

  • Kulüp etkinlikleri :

MUN : Özgürce ve akıcı bir dille ifade imkanı

MUN kulübümüz İngilizce eğitim politikamızı destekleyen en önemli kulüptür. Kulüp öğrencilerimiz özellikle yurt dışında pek çok konferansa katılıyorlar. Bunun yanı sıra gbi okulumuzun kendi bünyesinde Haziran ayında Fransızca ve İngilizce olarak düzenlenen konferans da her iki dildeki kazanımlarını pratiğe dökme açısından elverişli bir ortam sağlıyor.

Sorularınız ve daha ayrıntılı bilgi için

Ders öğretmenleri : Esin YASUN, David KELLY

Bölüm Başkanı : Hilal ÜNLÜSÜ

                                                                                

X