2020 Mezunlarımızın Hak Ettikleri Diploma Töreni

Saint Benoît Lisesi'ne Unutulmaz Bir Elveda!

2020 mezunlarımızın diploma töreni, geçtiğimiz yıl, pandemi nedenli kısıtlamalar dolayısıyla gerçekleştirilememişti. “Hiç olmamasındansa geç olması daha iyidir.”… 400 kişinin katıldığı bu tören, 26 Ağustos 2021 günü, okulumuzun büyük avlusunda gerçekleşti. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler, bu görkemli törene katılmak için, sağlık kuralları çerçevesinde, bir araya geldiler.
Mezunlarımızın, uzun zamandır bekledikleri özel bir an...
Mutlu veliler ve öğretmenler.... Gülümseyen yüzler...

Biraz Gecikmeli, Geleneksel ve Görkemli Bir Tören

Velilerinin dikkatli bakışları altındaki mutlu öğrenciler, okullarına ve öğretmenlerine yeniden kavuşmanın mutluluğunu gizlemiyorlardı. 400’den fazla kişi, ne yazık ki 2020 mezunlarımız için, son üç ayı okuldan uzak geçen 5 yıllık bir okul eğitiminin akademik olarak taçlandırılmasına şahit olmak için bir araya gelmişti…  

Haziran 2020’de gerçekleşmesi gereken geleneksel diploma töreninden mahrum kalan ve bu geleneksel törenlerinin ancak 26 Ağustos 2021’de gerçekleştiği öğrencilerden oluşan bir dönem. Okuluna, geçmişine ve hatıralarına sadık bir dönem. Aralarından en başarılılarının onurlandırıldığı, her birinin, prestijli birer Saint Benoît diplomasıyla ayrıldığı bir dönem… Evet, onlar buradaydılar, Türkiye’den ve prestijli üniversitelerde okumak için bulundukları, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden gelmişlerdi.  

Öğrencileri ve Velileri Selamlayan Bir Konuşma

Bu görkemli törenin açılış konuşmasında, okul müdürü Pierre Gentric, öncelikle, öğrencilerle ve velilerle, teşekkürlerini paylaştı:   

«Beş yıl… Bugün, dünyanın prestijli üniversitelerindeki başarılarınızla, parlak geçmişini yeniden yaşattığınız şerefli ve yüzlerce yıllık geçmişe sahip Saint Benoît Lisesinde geçen beş yıl…
Sizlere teşekkür ediyoruz.
Bizlere olan güvenleri için velilerinize teşekkür ediyoruz.
Bizimle birlikte geçirdiğiniz bu 5 yıl için siz, sevgili öğrencilere teşekkür ediyoruz. Bazen aceleyle de olsa, bizleri dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz. Bizleri kendimizi aşmaya zorladığınız için teşekkür ediyoruz; bize güvendiğiniz için teşekkür ediyoruz. Gençliğinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. »

Geleceğe Dair Öğütler

Onların her birini, şüphesiz, parlak bir gelecek bekliyor. Okulumuzun müdürü, onlara, iyi niyet ve hümanizm dolu son bir nasihatta bulundu: 

«Sevgili Öğrenciler, şu son mesajı lütfen alın: Söylenenlere kulak verin.
Sahici olun, kendinize karşı titiz, başkalarına karşı hoş görülü olun.
Sizi doğru oldukları sürece amacınızdan, ideallerinizden vazgeçirecek hiçbir fedakârlıkta bulunmayın.
Hakiki değerleri savunun, bunlar her zaman güçlünün, zenginin ya da zafer kazananın tarafında olmayabilir.
Gelecekteki mesleğiniz ne olursa olsun, kendinizi gerçekleştirmenize ve böylece İnsanlığı ileriye taşımanıza yardımcı olsun. »

Yolunuz açık olsun sevgili 2020 mezunları!
Sizleri, artık,
Saint Benoît Mezunları adındaki
bu büyük ailenin birer üyesi olarak görmekten
gurur duyuyoruz.
Okulunuzun kapıları, size daima açık olacaktır!

Tören Videosu

Tüm fotoğraflara ulaşmak için BURAYA tıklayınız .

X