Saint Benoît Lisesi, İKSV 15. İstanbul Bienali Basın Konferansına Ev Sahipliği Yapıyor

"İyi Bir Komşu" - Saint Benoît Lisesinde Sanat ve Kültür

Saint Benoît Lisesi, bu eğitim yılının başında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali'nin uluslararası basın konferansına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor.
Basın konferansında Sayın Ömer Koç, Sayın Bülent Eczacıbaşı ve 400'den fazla gazeteciyle birlikteydik.

12 Eylül Salı günü, 400’den fazla Türk ve yabancı gazeteci, İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV’nin “Un bon voisin”, “A good Neighbour”, “İyi Bir Komşu” temalı 15. İstanbul Bienali’nin basın konferansına katılmak üzere Saint Benoît Lisesindeydi. Bu Bienal Danimarka ve Norveç kökenli sanatçı ikilisi Michael Elmgreen & Ingar Dragset küratörlüğünde gerçekleştiriliyor.

16 Eylül – 12 Kasım tarihleri arasında kentin değişik mekanlarında devam edecek Bienal süresince, özel yaşamın sınırlarına ve birlikte yaşama dair birçok kavram ele alınacak.

Basın konferansı sırasında Bienalin ana sponsoru Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ömer Koç ve İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Bülent Eczacıbaşı sırayla söz aldılar.

Saint Benoît Lisesinde sanat ve eğitim, sanatla iç içe bir öğrenim…

Saint Benoît Lisesi sanata büyük önem vererek, birçok sanatçıyı ağırlıyor ve sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerle, öğrencilerin yetenek ve kendilerini ifade etme biçimlerini ortaya çıkarıyor.
Ayrıca, öğrencilerinin sergilerine açık, yıl boyu sanat dünyasının önemli isimlerini ağırlayan, sanata adanmış bir ”Galeri”yi de onların kullanımına sunuyor.

15. İstanbul Bienali – “İyi Bir Komşu”

16 Eylül’de başlayan ve 12 Kasım tarihine kadar devam edecek olan 15. İstanbul Bienali’nde, 56 sanatçı, 6 farklı mekanda, 150 eser sergileyecek.

Bu kültür etkinliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için İKSV’nin internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz : Buraya tıklayınız.

Basında… !