Saint Benoît’da Spor

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, yıllar önce Türk Gençliği’ne emanet ettiği Cumhuriyetimizin korumak ve kollamak adına söylemiş olduğu şu söz, cumhuriyetin 100.yılını kutladığımız günümüzde anlam bakımından daha da önem kazanıyor: “Cumhuriyet, ilmen, fikren, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister” sözüne istinaden gerçekten bedenen ve ruhen sağlıklı nesiller yetiştirebiliyor muyuz?

Ülkemizde çocukların okula başladığı andan hayata atıldıkları güne kadar karşı karşıya kaldıkları, sınav yükü ve akademik başarı kaygısı içinde sağlıklı bir nesil yetiştirmek hiç de kolay değil. Okulumuzda, sporun mücadeleci yapısı sayesinde başarmayı, kendine güvenmeyi, sorumluluk duygusunu, fair-play ilkeleri doğrultusunda takım ruhunu oluşturmayı hedefleyerek sağlıklı nesiller yetiştirme yolunda ilerliyor; öğrencilerimizin akademik başarısı yanında spor etkinliklerinde de başarılı olmalarını hedefliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aldığımız başarılı sonuçlar hedefimize büyük oranda ulaştığımızın göstergesi.

Takım Çalışmaları ve Bireysel Çalışmalar:

Okulumuzun geniş alanlarına yayılan 4 farklı bahçe, 2 spor salonu, 1 eskrim salonu öğrencilerimize bu uğurda birçok olanak sağlıyor. Atletizm, basketbol, dans, eskrim, futbol, flag football, halk dansları, masa tenisi, voleybol branşlarında takım çalışmaları yapılıyor. Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında yaptığı yüzme, okçuluk, binicilik, buz pateni, kürek, yelken, tenis, ritmik jimnastik gibi birçok sportif aktiviteleri  destekleyerek; resmi ve özel ferdi yarışmalara, turnuvalara katılarak hem sporcu kimliklerini geliştirmeyi hem de takım ruhunu, grup çalışmasını, beraberce emek harcamayı, birbirine destek olmayı, aidiyet duygusunu yaşamalarını amaçlıyoruz.

Okul İçi ve Okul Dışındaki Turnuvalar ve Takımlarımızın Başarıları:

Okul içinde her öğrencinin istediği branşlarda okul sonrası çalışmalara katılması mümkün. Derslerimizde başlattığımız ve sonra öğle arasında devam ettirdiğimiz sınıflar ve seviyeler arası turnuvalar da öğrencilerimizin motivasyonunu artırıyor.  Hazırlık-9.sınıf Yakan Top turnuvası, 11 ve 12. sınıflarda voleybol ve 12.sınıflarda öğrencilerin organize ettiği, kuralların ortak bir çalışmayla belirlendiği futbol turnuvaları, okul genelinde (öğretmen ,personel, idari kadronun da katıldığı) masa tenisi kulübü ile iş birliği içinde masa tenisi turnuvaları öğrencilerimizden büyük ilgi gördü. Ayrıca öğle aralarında görevli öğrencilerin de desteğiyle öğrencilerimizin zevkle katıldığı sportif etkinlikler organize ettik.

Okul dışında ise GSİM nin düzenlediği takım ve ferdi müsabalara katıldık. İl çapında yüzme erkek takımımız İstanbul 4. sü oldu ve Samsun’da yapılan Türkiye Grup finallerine katıldı. Grup 2. si olarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. Okçuluk İl Birinciliğinde öğrencimiz İstanbul 4.sü oldu ve Türkiye Şampiyonasına katılma hakkını kazandı.

Beyoğlu İlçe Turnuvalarında; yüzme erkek takımımız, kız ve erkek basketbol takımımız, atletizm erkek takımımız  İlçe 1.si; atletizm kız takımımız  İlçe 3. sü, kız ve erkek voleybol takımlarımız İlçe 3.sü oldu. Ve özel turnuvalar: Ankara Tevfik Fikret Lisesi Cumhuriyet Kupasında basketbol erkek takımımız 1.liği alırken futbol erkek takımımız 3. oldu. Saint Joseph Lisesinin düzenlediği ” Sport En Fête ” e tüm branşlarda katılım sağladık. Bu müsabakalarda basketbol erkek takımımız 2., kız basketbol takımımız 3., kız voleybol takımımız 4., erkek voleybol takımımız 2. oldu.

Spor ve sosyal sorumluluk:

Okul dışında 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla İstanbul Maratonunda KAÇUV Derneği, İstanbul Yarı Maratonunda da da TOG Toplum Gönüllüleri Vakfı için koştuk. 11.sınıf öğrencilerimizle Çeşme Gran Fondo yarışında Velo Türk için pedallarımızı  çevirerek bağış topladık. Sporun sosyal sorumluluktaki önemini, dayanışmanın mutluluğunu hep birlikte  yaşadık. Ve yurt dışında yıllardır okulumuzu temsil eden halk oyunları ekibimiz bu yıl da Mayıs ayında İtalya Rimini de yapılan Halk Dansları Festivaline 35 kişilik kız ve erkeklerden oluşan bir ekiple katılım sağladı. Festivalde öğrencilerimiz okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.

Yoğun geçen bir eğitim-öğretim yılının ardından şimdi tatil zamanı…Tüm sporcularımızı başarılı çalışmaları için tebrik ediyoruz. Gelecek dönemde birlikte, omuz omuza, dostluk- kardeşlik-dayanışma ilkesiyle daha da büyük başarılara imza atmak dileğiyle…