Mezunlarla Okulun Tarihi Üzerine Sohbet

Siluet Salonu 21 Eylül’de çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Okulumuzun mezunlarından; yazar Fortunato Maresia’56, gazeteci Serdar Devrim’77 ve uzun yıllar lisemizde öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yapmış Saint Benoît Kız Ortaokulu 1963 mezunu Boryana Mungiuri, okulun tarihi ve kültürü hakkında hazırlık sınıflarına yönelik keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Etkinliğin başında, kendisi de okulumuz mezunu olan Türk Müdür Başyardımcısı Serhat Yalamanoğlu’87, okulun kuruluşundan bugüne kadarki süreçte kronolojik olarak önemli konu başlıklarına yer verdiği bir sunum yaptı.

Ardından sahneyi günün özel konuklarına bıraktı. Sohbet Saint-Benoîtlılar Derneği Başkanı Murat Gülal’94 moderatörlüğünde gerçekleşti. Öğrenciler okulun tarihi ile ilgili ilginç bilgiler edinirken eski mezunların bugün nostaljiyle paylaştıkları anılarına tanık oldular. Bu buluşma sayesinde henüz 3 haftadır geldikleri okullarını daha yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler “Saint Benoîtlı” olmanın hayatlarındaki önemi ve ayrıcalığını keşfederek yüzlerinde tatlı bir tebessümle salondan ayrıldılar…

Videonun tamamı için BURAYA, podcast kaydı için BURAYA tıklayınız.