Mezunlarla Buluşma

Üniversite Öğrencisi Olmak

Türkiye, Fransa, İtalya, Hollanda, İngiltere, Belçika, Kanada, Macaristan… Saint Benoît Lisesini bitirip, üniversite eğitimlerini yurt içinde ve yurt dışında, farklı rotalarda çizen mezunlarımız okulumuzda bir araya geldi. Birkaç sene önce aynı sıralarda oturdukları arkadaşlarına, Türkiye’de üniversite kazanmanın veya yurt dışında okumanın avantajlarını ve dezavantajlarını, kolay ve zor taraflarını anlattılar. Mezunlarımızın deneyimlerinden yararlanmak öğrencilerimiz için çok faydalı oldu.

Yuvaya Dönüş:

Farklı yıllarda Saint Benoît Lisesini bitirmiş olan ve şu anda yurt içinde veya yurt dışında okuyan mezunlarımız 21 Aralık 2022 Çarşamba ve 5 Ocak 2023 Perşembe günlerinde yapılan iki ayrı oturuma katılmak üzere yuvalarına geri döndüler. Öğrencilerimiz ile buluşarak onlara deneyimlerini aktarmaları için yeni mezunlarımızı okulumuza davet ettik, hepsi birbirinden hevesli ve heyecanlı bir şekilde geldiler. Hem yeniden lisede olmak hem de yaşadıkları süreçleri can kulağı ile dinleyen öğrencilerimize anlatmak onlar için de yoğun duygular yaşadıkları, eşsiz bir deneyim oldu.

Farklı Ülkeler ama Benzer Süreçler:

21 Aralık Çarşamba günü yapılan etkinliğin birinci oturumu, Fransa’da okuyan eski mezunlarımız ile Silüet Salonu’nda buluşma şeklindeydi. Farklı şehirler, okullar ve bölümlerde okuyan mezunlarımız bizlerleydi. Fransa’ya başvuru süreçlerini, nasıl karar verdiklerini, gittikten sonra yaşadıklarını ve tüm süreç ile ilgili şimdiki düşüncelerini öğrencilerimize aktardılar.

İkinci oturumda İtalya’da okumuş olan bir mezunumuz çok güzel hazırlamış olduğu sunumuyla birlikte öğrencilerimize samimi bir tanıtım gerçekleştirdi.

Üçüncü oturum Hollanda ve İngiltere’de okuyan mezunlarımızın yer aldığı bir sohbet oturumu oldu. İki ülke arasında benzerlik ve farklılıklarıyla birlikte önemli detayları da vurguladılar. Ayrıca bu oturumda, lisansını Fransa’da yapmış, yüksek lisansını ise İngiltere’de yapmayı tercih etmiş olan bir mezunumuz, bu iki ülkede kendi yaşadığı farklı deneyimleri yansıtabilme fırsatı buldu.

5 Ocak Perşembe günü etkinliği ise Türkiye’de çeşitli üniversitelerde eğitim görmekte olan mezunlarımızla başladı. Hem devlet, hem vakıf üniversitelerinde okuyan, hem yurtdışında eğitimine başlayıp daha sonra rotasını Türkiye’ye çevirip tıp eğitimine burada devam eden, hem Galatasaray Üniversitesi iç sınavını deneyimlemiş ve eğitimini orada sürdüren, toplam 7 mezunumuz bizlerleydi.

Lise hayatlarında kendilerine çizmeye başladıkları hedefleri ve hayalleri gerçekleştirmek üzere neler yaptıkları hakkında konuştular. Girdikleri sınavlar ve onlara hazırlık süreçlerini anlattılar. Yaşadıkları zorluklar, tatlı ve zorlayıcı deneyimler üzerine konuştular. Çok doyurucu, faydalı, yol gösteren bir aktarımda bulundular.  Ayrıca öğrencilerimizin merak ettikleri sorulara içten yanıtlar verdiler.

Bu etkinliğimizin ikinci kısmında ise Macaristan, Belçika, İtalya, Kanada, Hollanda ve İngiltere’de öğrenimine devam eden 11 mezunumuz bizlerleydi. 7.derste, Silüet Salonu’nda öğrencilerimize kendilerini tanıttılar. Seçimlerini nasıl yaptıklarını anlattılar, bulundukları ülkelerdeki yaşamlarından kısa anekdotlar vererek paylaşımda bulundular. Bu buluşmanın son saatinde ise mezunlarımızı, öğrencilerimizle rahatça bire bir sohbet edebilmelerine fırsat sağlamak amacıyla Atölye salonlarımıza aldık. Böylece ilgili öğrencilerimiz seçecekleri lisans bölümü ve tercih edecekleri ülkeye göre mezunlarımıza serbestçe soru sorabilme imkanını yakaladılar.

Öğrencilerimizin çok talep ettiği ve memnuniyetle ayrıldığı bu güzel buluşma etkinliğinde, mezunlarımızla tekrar bir araya gelmek bizim için de gurur vericiydi. Bu yoğun geçen 2 günlük organizasyondan, içinde yer alan herkes doyum ve mutluluk ile ayrıldı.  Mezunlarımıza, bizleri ve öğrencilerimizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz.