Best Buddies Eşleştirme Töreni

Özel Saint Benoít Fransız Lisesi Best Buddies Kulübü öğrencilerimiz bu sene 3.sü gerçekleştirilen Best Buddies Eşleştirme töreni ile yeni arkadaşlarına büyük bir mutluluk ve heyecan ile merhaba dediler. Tören, okul müdürü Sebastien Masin’in konuşmasıyla başladı.

İlk eşleştirmelerden sonra, sahneye Bonjour SB proje sorumlusu ve aynı zamanda dans eğitmeni olan koreograf Hakan Ceyhan tarafından yazılan ve yönetilen Empati Dans Tiyatrosu konuk oldu.Görme engelli müzisyenler Kerim Altınok ve Selim Altınok kardeşlerin canlı müziği eşliğinde performans sergileyen Empati Dans Topluluğu büyük bir beğeni kazandı. Performans sonrası Güzel İşler Derneği Kurucu Üyesi ve okulumuzun mezunu Batuhan Baybalı ve Tomurcuk Kooperatif Müdürü Yasemin Güler’in konuşmaları ile devam etti. Konuşma sonrası son eşleştirmelerde de duygu dolu anlar yaşandı.

Tomurcuk Kooperatifte eğitim gören öğrenciler ile kulüp öğrencilerimiz birebir dostluklar kurarak ileride de kopmayacak bir arkadaşlığın temelini attıkları bu törende 17 öğrenci eşleştirmesi gerçekleşti. Tören sonrası eşleşen öğrenciler ayda iki kere yüz yüze görüşme üzere sözleştiler.

Saint Benoît Lisesi Best Buddies Kulübü Hakkında:

Saint Benoît Lisesinde yer alan dayanışma, başkalarına karşı farkındalık ve ön yargıları aşma konusunda çalışan pek çok kulüp mevcuttur. Bu kulüplerden biri de geçen yıl kurulan Best Buddies Kulübüdür. Best Buddies Türkiye, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata, okullara, işyerlerine ve topluluklara başarılı bir şekilde entegre oldukları bir dünya hedefliyor. Proje kapsamında yer alan programlar, bu topluluk içerisindeki bireylerin akranlarıyla anlamlı dostluklar kurmalarına, başarılı işler elde etmelerine, bağımsız yaşamalarına yardımcı olmaktadır. Bu hedef doğrultusunda lisemizde kurulan Best Buddies kulübünde öğrencilerimiz zihinsel veya gelişimsel engelleri bulunan öğrenciler ile bir araya gelip arkadaşlık kuruyor. Yıl boyunca düzenlenen eğitimlere katılarak bireylerin duygusal, işlevsel ve doğal ihtiyaçları hakkında farkındalık kazanan öğrencilerimiz kulüp çalışmalarında liseminizin insani ve çok yönlü hümanist eğitim anlayışına katkıda bulunuyor.
Bilgi için BURAYA tıklayınız.

Tomurcuk Kooperatifi Hakkında :

Tomurcuk Kooperatifi; özel gereksinimli bireylerin tüketen değil üreten bireyler olarak toplumda var olması, bağımsız yaşam becerileri kazanarak sosyal hayata katılabilmeleri amacıyla kurulmuştur. Kooperatifte destek eğitim programları sunulmaktadır.
Bilgi için BURAYA tıklayınız.

Etkinliğin videosu için: