Yunanlı Arkadaşlarımız Bizleri Bekliyor !

10. Atina Eğitim ve Kültür Gezisi

Atina Léonin de Pâtissia Lisesi ile gerçekleştirilen 10. Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde, 18-22 Şubat 2015 tarihleri arasında, okulumuzun Lise 1 öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde, Atina’da Fransızca eğitim yapan Léonin de Pâtissia Lisesi öğrencileri tarafından ağırlanacaklar, dostluklarını, genel kültürlerini, ortak eğitim dilleri Fransızcalarını geliştireceklerdir.

9 seneden beri büyük bir başarı ile devam eden bu eğitim projesi sayesinde, komşu 2 ülkenin gençleri, birbirlerini ziyaret ediyorlar, ortak projeler üzerinde çalışıyorlar, ortak dilleri Fransızca sayesinde iletişim kuruyorlar.Gençler, kültürel zenginliklerini, benzerliklerini keşfediyor, şehirlerinin tarihi eserlerini ziyaret ediyor ve derslere katılıyorlar.
Arkadaşlarının evlerinde ağırlanmak, onlara aile ortamlarını, günlük yaşantıyı tanıma ve birbirleriyle yakınlaşma fırsatını veriyor.Bu senenin ortak proje teması olarak “Istanbul ve Atina Şehirlerinin Efsaneleri ve Efsanevi Yerleri” seçildi. Efsaneler zengini iki kent; Istanbul ve Atina, iki komşu ülkenin gençlerine kültürel zenginliklerini paylaşma ve Fransızcalarını geliştirme fırsatı verecek.Bu eğitim gezimizin ana amaçlarından biri, iki ülkenin gençleri arasında kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştirmektir. Hiç şüphesiz, ortak iletişim dilleri Fransızca, gelenekselleşen bu projemizin hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacaktır.

18-22 Mart 2015 tarihleri arasında ise Saint-Benoît Fransız Lisesi öğrencileri, Atina Léonin de Pâtissia Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini Istanbul’da ağırlama mutluluğunu yaşayacaklardır.

Bu eğitim gezisine katılmak için Lise 1. sınıflar Müdür Yardımcısı Sn.Göksel EKMEKÇİ’ye isminizi yazdırabilirsiniz.