Yüksek Öğretim… Rotamız: ABD

Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları Serimizin İkinci Oturumu

Üniversite seçimine yönelik düzenlenen webiner serimiz, dinamik bir biçimde devam ediyor.
Üniversiteye Doğru Projemiz, doruk noktasında !
Lise 3 ve Lise 4. sınıfların öğrencileri ve velilerine yönelik ikinci oturumumuz, uzman bir konuğumuzun katılımıyla A.B.D üzerine gerçekleşti.
Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu yetkilisi Serin ALPOKAY, öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendirdi.

4000’den Fazla Üniversite Seçeneği…

ABD, öğrenciler için çok fazla üniversite ve program seçeneği sunması açısında oldukça cazip bir ülke… Öğrenciyi sadece not odaklı bir değerlendirmeye tabi tutmak yerine bütünsel bir yapı olarak değerlendiren ve bu yönde eğitim veren bir sisteme sahip. ABD, orada okumaya karar veren öğrencilere sınırsız seçenek sunmasının yanında, onların anadil gibi konuşabilecekleri bir İngilizce seviyesine sahip olmalarını,  çok farklı kültürleri tanımalarını ve böylelikle de  bir “network” oluşturmalarını da sağlıyor.

Son Sınıfa Gelmeden Hazırlıklara Başlamak Gerekiyor…

30 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen bu toplantıda Serin Hanım, ABD’de okumayı düşünen öğrencilerimizi, son sınıfa gelmeden önce gerekli araştırmaları yapmış  ve yeterlilik sınavlarına katılmış olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Konuğumuz, ABD’de bir üniversite seçmeden önce araştırma yapmanın önemini vurguladı. Bu sürece çok zaman ayırmak gerekiyor, çünkü üniversite başarısında, eğitim gördüğünüz üniversitede bulunmaktan memnun olmanız, başarıyı etkileyecektir. Tercih temeldir!

Başvuru Sürecine Hazırlanırken Nasıl İlerlemek Gerekir?

ABD üniversiteleri, öğrencileri bütüncül olarak değerlendirirken; hem okul derslerinde başarılı olduğunu görmek, hem de ders dışı sosyal faaliyetler ve gönüllü çalışmalar  yaptığını bilmek istiyorlar. Başvuru yapan öğrenci, okul notlarını transkripti ile, yaptığı diğer faaliyetleri de CV’sinde ve niyet mektubunda bahsederek üniversitelere sunuyor. Bunların yanında; öğretmenlerinden alacağı referans mektupları, liseden alacağı öğrenci belgesi, TOEFL/ IELTS/ SAT gibi sınavlardan aldığı resmi sonuçlar gibi belgeleri de başvurusuna ekliyor. Serin Hanım ayrıca, öğrenim bütçesini hesaplamak ve minimize etmek için burs seçeneklerini de araştırmakta yarar olduğunu hatırlattı.

Tıp, Hukuk ve İşletme Eğitimleri İçin Ön Koşul…

Serin Alpokay, pek çok öğrencinin ilgisini çeken 3 bölüm ile ilgili de önemli bir detaydan bahsetti.

Tıp, Hukuk ve İşletme bölümlerinden birinde okumak için önce bir lisans programını tamamlamış olmak gerektiğini anlatan konuğumuz, ancak bu koşulu yerine getirmiş olan adayların bu bölümler için sınava girme hakkı olduğundan bahsetti.

Oturumun sonunda sorularımızı da yanıtlayan Sayın Serin Alpokay’a okulumuza zaman ayırarak bu oturuma katıldığı için teşekkür ederiz.

Serin Hanım’ın aktardığı bilgilerin özeti niteliğinde hazırladığımız sunumu ekte bulabilirsiniz. 

Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumlarımızla ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Öğrenciler ve Veliler İçin Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları

ABD Sunumu için BURAYA tıklayınız.

X