Yeşilay Kulübü

Kulübün Adı :   YEŞİLAY
  Dil :   Türkçe

Kulüp tanıtımı

Günümüzde “bağımlılık” kelimesinin anlamı eskiye göre çok daha geniş bir alanı kapsamaktadır.
Eskiden sadece sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile ilgilenen Yeşilay; günümüzde internet, tüketim, kumar v.b bağımlılık alanına giren konularla da ilgilenmektedir.
Yeşilay derneğinin dışında da  konu ile ilgilenen gönüllü kuruluşlar vardır.

Kulübün amaçları

• Öğrencilerin bağımlılık kavramına ve bağımlılığın yol açtığı onun kötü sonuçlara karşı duyarlılıklarını artırmak.
  • Okulda gerçekleştirilen önlem kampanyalarıyla bağımlılığa yönelik caydırıcılık sağlamak.
  • Bağımlılık konusunun farklı alanlarında uzmanlaşmış kişilerle buluşmalar düzenlemek. Bu buluşmalar, tüm seviyelere yönelik düzenlenmektedir.
  • Gençlere “Bağımlı olma, özgür ol” düşüncesini yerleştirmek.

Kulüp projeleri / etkinlikleri

Alanında uzman bilim insanlarını vereceği “Bağımlılık” konferanslarıyla öğrencileri, velileri ve öğretmenleri bilgilendirmek.
Önlem projeleri geliştirmek ve okul panolarını bağımlılığın zararlarını anlatan görsel materyallerle donatmak

2018-2019 da gerçekleştirilen etkinlikler

• Velilere ve öğrenciler için düzenlenen konferanslar, etkileşimli konferanslar.
  • Okul genelindeki panolara bağımlılığın zararlarını anlatan bir çok görsel yerleştirildi.