Yazar Tolga Gümüşay İle “Kareli Öyküler”

Fotoğraf Karesi ve Karenin Hikâyesi bu eğitim projesinde

“Fotoğraftan öykü filizlenebilir mi ?

​​Yazı ruhunu bir resme borçlu olabilir mi ?

Arka sokaklarda gizlenmiş bir duygu, önce bir kareye sıkıştırılıp sonra sözcüklerle deşifre edilebilir mi ?”

Kareli Öyküler, Tolga Gümüşay

Saint Benoît Fransız Lisesi Lise 2 sınıf öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi ve Medyatek işbirliğiyle.
“Kareli Öyküler” adlı bir çalışmayı hayata geçiriyorlar. Çalışmanın çıkış noktasını oluşturan “Kareli Öyküler” projesinin mimarı ve aynı adlı kitabın yazarı Tolga Gümüşay, 10 Ocak 2018 Çarşamba günü öğrencilerimizle buluşacak ve yazma süreci ile ilgili deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşacak. Bu söyleşi ile gençlerimiz bir yazarı ve onun dünyasını tanıma fırsatı bulacaklar. Ardından, gerçekleştirecekleri bu çalışmayla kendi yaratıcı dünyalarının da kapısını aralayacak ve çektikleri fotoğraflardan yola çıkarak hikâyeler yazacaklar.
Görselliğin yazıyla bütünleştiği bu yolculuk belki de yeni yazarların kendini keşfetmesi ile son bulacak, kim bilir ?