Yarışma: Bahçeşehir Üniversitesi ve Bilge Adam Genç Akademi’nin İşbirliğiyle “Robotik Buluşması”

Keşif! 2019 Robotik Buluşması'nın teması

Saint Benoît Fransız Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin iş birliğiyle "Robotik Buluşması" adlı Robotik Yarışmasını düzenlemeye devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi ve Bilge Adam'ın iş ortaklığıyla düzenlenen buluşma, Robotik meraklısı amatör gençlere eğlenceli, bilimsel ve teknolojik anlamda gerçek bir hedef sunuyor!
Profesyonel anlamda bizlere yardımcı olan Bahçeşehir Üniversitesi ve Bilge Adam, "Fen Öğrenimine Verilen Önem" Projemizin gelişmesinde de destek sağlamaktadır.

Tema: Keşif

Robotik, çok yakın bir zamanda günlük hayatımızda önemli bir yer alacak. Geleceğin bilim dalı, robotik! Bu yarışmanın teması, öğrencilerin, yenilikçi, pedagojik ve eğlenceli bir uygulama aracılığıyla, programlamanın temellerini keşfetmelerini sağlamak…

11 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenecek Robotik Buluşması, katılımcılarına eğlenceli, bilimsel ve teknolojik bir hedef sunmaktadır. Katılımcıların birbirleriyle bilgi ve becerilerini paylaştığı, ilgi çekici ve keyifli anlar yaşadığı robotik bir buluşma!
Robotik Yarışması’nda yer alacak öğrencileri bekliyoruz!

Fen öğrenimine önem veren eğitim anlayışımızla örtüşen bilimsel iş ortaklığı

Bu Robotik Buluşması, Bahçeşehir Üniversitesi ve Bilge Adam ile yapılan iş ortaklığıyla gerçekleşmektedir.

Saint Benoît Lisesi ve Bahçeşehir Üniversitesi arasındaki bu iş ortaklığının amacı, öğrencileri araştırmaya yönlendirmek, yeni teknolojilerle temasta olmalarını sağlamak, onları deneysel yaklaşıma alıştırmak ve kendi projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olmaktır. Lisemizin gerçekleştirdiği birçok bilimsel iş ortaklığının amacı,  öğrencileri bilimsel yaklaşıma teşvik etmek, bu alandaki yaratıcılıklarını arttırmak ve yenilikçi projeler oluşturmaktır. Bu tür bir etkinlik düzenleyerek bilim ve teknik alanlarında meslek edinmek isteyen öğrencilerimize de profesyonellerle tanışma fırsatı yaratıyoruz.

Sürekli olarak en yeni teknolojiler ve bilimsel-teknolojik inovasyonların arayışında olan öğretmenlerimiz, eğitim programlarında, programlama ve robotik alanlarına giriş yapma eğitimine de yer vermektedir. Bu çalışma da, Bilge Adam ile birlikte sağlanıyor.

Bilge Adam, Saint Benoît Lisesi ile birlikte üç iş ortaklığına imza attı: Birincisi, öğrencilerin programlama ile ilgili alacağı formasyon; ikincisi, 4. Robotik Yarışması ve üçüncüsü de 5. Uluslararası Dijital Bahar.

Bu iş ortaklığı ile ilgili daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız.

Robotik Buluşmasındaki eğitimin sonunda sertifika verilecek

Bu yıl, Saint Benoît Lisesi ve öğretmenleri  tüm öğrencilere sabah gerçekleşecek bir formasyon düzenleyecek. Konunun uzmanı öğretmenler tarafından verilecek formasyonda, her öğrenciye Robotik Sertifikası verilecektir. Atölye (workshop) şeklinde gerçekleşecek olan bu etkin formasyon, öğrencilerin daha iyi paylaşım yapma ve birbirilerini tanıma fırsatını verecektir.

Sertifikalar ve ödüller, gün sonunda yani Bahçeşehir Üniversitesi’nin verdiği Gala yemeğinden önce verilecektir.

Bu Robotik Buluşmasına davet edilenler:

• Kulüp sorumlusu bir öğretmen eşliğinde ekipler halinde lise öğrencileri.
  • Robotik alanında tecrübesi olmayıp yeni başlayan herkes.
  • Hayal gücü kuvvetli olan öğrenciler.
  • Robotik tutkunu olan tüm gençler.
  • Bilim ve teknik alanında meydan okumayı seven herkes.

Jüri üyeleri

• Prof. Dr. Nafiz ARICA: BAU Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı
  • Yrd. Doç. Dr. Burcu Tunç ÇAMLIBEL: Biyomedikal Mühendisliği
  • Yrd. Doç. Dr. Fatih KÜÇÜKTEZCAN: Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Yrd. Doç. Dr. Hakan SOLMA: Biyomedikal Mühendisliği
  • Yrd. Doç. Dr. Berke GÜR: Mekatronik Mühendisliği

Kayıtlar

• Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Yarışma 11 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşecektir.
  • Projeniz ile ilgili tüm evraklar, 12 Nisan’dan önce PDF formatında sbrobotik@sb.k12.tr adresine iletilmelidir.

Robotik Buluşması şartnamesini, katılım formunu ve programını ekte görebilirsiniz.

Yönetmenlik

Katılım Formu