Veliler ve Öğrenciler için YKS Sistemi Konferansı

Türkiye'de Yüksek Öğretim Sistemi ve Sınavlar hakkında bilinmesi gerekenler

Lise 4. sınıf öğrencilerimizin gündeminde yer alan en önemli konulardan biri YKS sınavları..."Üniversiteye Doğru" projemiz kapsamında onlara bu yolda eşlik etmek için yaptığımız çalışmalarla, doğru bilgiye, uygun zamanda ulaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Eğitim Danışmanı Özge Alyu ile gerçekleştirdiğimiz konferans, bu amaca hizmet eden önemli bir etkinlikti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı…

15 Ekim 2021 Cuma günü, Google Meet üzerinden düzenlediğimiz konferansta İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurumsal İlişkiler Müdürü ve Eğitim Danışmanı Özge ALYU’yu ağırladık. Oturumu, Lise 4. sınıf öğrencilerimiz sınıflarında öğretmenler ile birlikte takip ederken, velilerimiz de evlerinden veya iş yerlerinden izleme fırsatı buldular.

Özge Alyu konferansta, önce Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nin teknik detaylarını anlattı. Birinci basamak olarak bilinen Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve ikinci basamak olarak bilinen Alan Yeterlilik Testi (AYT)’nin içerikleri, süreleri ve puan hesaplamaları üzerine bir sunum yaptı. Tüm öğrencilerin sorumlu olduğu TYT ile birlikte; Fen alanından tercih yapmak için Fen Bilimleri ve Matematik, Eşit Ağırlık alanından tercih yapmak için Edebiyat-Coğrafya ve Matematik, Sosyal alandan tercih yapmak için Edebiyat-Coğrafya ve Sosyal Bilimler, Yabancı Dil alanından tercih yapmak için de 5 farklı dilden birini seçerek girilebilen Yabancı Dil Testi (YDT)nin cevaplanması gerektiğini hatırlattı.

Yurtdışında Okuyacak Olanlar YKS’ye Girmeli mi?

Özge Alyu,  yurtdışında okumayı planlayan adaylara da önemli hatırlatmalarda bulundu. Onların da mutlaka YKS’ye başvurmalarını öneren konuğumuz, diploma denkliği alabilmeleri için ve Türkiye’ye dönme durumları olması halinde istedikleri bir üniversiteye yatay geçiş yapabilmeleri için YKS’ye girmiş olmalarının gerekli olduğunu vurguladı.

Sayın Özge Alyu’nun konferansta paylaştığı bilgileri içeren sunuma ulaşmak için lütfen tıklayınız.

X