Üniversiteli Öğrencilerle Birlikte Panel: “Fair-Play Olmak”

Fair-Play Şartnamesini imzalıyoruz!

Profesör Bilge Donuk ve Semra Demirer ile birlikte Fair-Play teması üzerine panel düzenlendi. Lisemizin sporcu öğrencileri, Fair Play Şartnamesini imzalamaya artık hazırlar !

Panel: “Fair-Play Olmak”

Saint Benoît Lisesi’nde spor, öğrencilerin fiziksel özellikleri de göz önünde tutularak, onların kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlaklı kişilik sahibi olmalarını ve “sağlam kafa sağlam vücutta” kavramını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

11. Ata’yı Anma Turnuvamızın asıl teması olan “Fair-Play”i daha iyi anlamak için Olimpiyat Komitesi Fair-Play Konsey üyeleri Sayın Prof. Dr. Bilge Donuk ve Sayın Semra Demirer’i okulumuzda tüm sporcularımızla birlikte konuk ettik.

Fair-Play olmak nedir?

• Oyun kurallarına uymak
• Rakibi oyunun bir parçası olan oyun-ortağı olarak görmek
• Oyun koşullarında şans eşitliğini kollamak
• Kazanınca zaferi kötüye kullanmamak, yenilince neticeye ve kazanana saygı göstermek
• Oyunda hileye ve şiddete başvurmamaktır.

Fair-Play’e kişisel ve takım olarak uyulur.

Saint Benoît Lisesi Fair-Play anlaşmasını okumak için BURAYA tıklayınız.