Uluslararası Aria Art Galeri, Saint Benoît Lisesi Öğrencilerini Ağırlıyor

Sanatla iç içe bir gün !

Resim Kulübü öğrencileri, 18 Nisan Çarşamba günü “Emotion Capture” isimli sergiyi incelemek üzere, uluslararası bir sanat galerisi olan Aria Art'ı ziyaret etti... Sanatçı Beatrice Gallori ve Angelo Brescianini'nin eserlerinden oluşan serginin küratörlüğü, Alessandra Frosini tarafından gerçekleştirilmiş.

2016 senesinde hayatını kaybeden Angelo Brescianini, çalışmalarında anlık hareketlerden yararlanmıştır. Tuval görünümlü paslanmaz çelik ve boyanmış metal levhalar üzerine, farklı silahlarla ateş etmesi sonucunda oluşan dokularla, mermilerin anlık hareketini dondurur. Negatif bir objeyi, pozitif bir yaratım aracına çeviren Bresciani istemediği sürece, mermi malzemeyi parçalamaz. Bu yöntem ile diyaloğu hayata geçirir ve yaratır. Öğrenciler, bu yaratım sürecinden çok etkilendiler.

Serginin diğer İtalyan sanatçısı Beatrice Gallori ise, eserlerinde hücrelerin oluşturduğu hareketleri; İlk bakışta seramik gibi algılanan tuval, ahşap ya da polimer plastik yüzeylere yansıtır. Yıllarca hücre yapısı ve DNA üzerinde yoğun araştırmalar yapan sanatçı; yaşamın kökü, organizmanın en önemli kesitinden başlayarak, yansımaların ve anlamların ötesine geçer.

Her iki sanatçının da hedefi, kendi üslupları ile an’ı yakalamak ve ölümsüzleştirmektir. Öğrenciler de bu hedefi gayet iyi anladılar.

Uluslararası üne sahip olan iki İtalyan sanatçının sergisinde; öğrencilerimiz farklı malzeme ve tekniklerle yapılan eserleri yakından inceleme şansına sahip oldu. Aria Art Galerinin sanat danışmanlarından Dicle Öztek’in sergi ve eserler ile ilgili açıklamalarını ilgi ile dinleyerek, merak ettikleri soruları Dicle Hanıma yönelttiler.

Bu sorulardan bazıları;

• Angelo Brescianini nasıl bu kadar simetrik olarak hedefini tutturabiliyor ?
    Çok uzun süre ön çalışmalar sonucunda bunu gerçekleştirebilmiştir.
  • Angelo Brescianinin çalışmalarında, mermi nasıl malzemeyi parçalamadan, sanatçının istediği noktada durabiliyor ?
    Sanatçı eserlerinde genellikle paslanmaz çelik, metal levha gibi dayanıklı malzemeler kullanıyor ve çok uzun süren ön çalışmalar yapıyor.
  • Beatrice Gallori’nin eserlerinin ilham kaynağı nedir ?
    Sanatçı 2011 yılından itibaren, DNA’nın koruyucusu hücreleri araştırmaya ve incelemeye başladı. Bu araştırmalarını, kendisini etkileyen 60’lı ve 70’li yılların nesnel sanatı, pop art estetiği ve kinetik sanatın öncülerinin hareketleri ile birleştirerek, oluşturduğu sentez sonucu eserlerini yaratıyor..

Sergi sonunda, Aria Art galeri tarafından öğrencilerimize birer katılım sertifikası verildi. Bizi tüm içtenliği ile ağırlayan Aria Art Galeriye teşekkür eder, sanata olan ilgi ve duyarlılıklarından dolayı Saint Benoît Resim Kulübü öğrencilerine teşekkür ederiz.