Türkiye Okullar Arası Gençler Eskrim Şampiyonası

Eskrim: Daha İleriye, Daha Yükseğe, Daha İyiye!

Saint Benoît Fransız Lisesi Eskrimcileri, İstanbul Şampiyonasında elemeleri geçerek 7-9 Mart 2019 tarihlerinde Türkiye Okullar Arası Gençler Türkiye Eskrim Şampiyonasında okulumuzu ve İstanbul bölgesini temsil ettiler.
İlk defa katıldıkları Turnuvada deneyimlerini artırarak, mezun olan büyüklerinin kazandıkları başarılara ulaşmak için ilk adımı atmış oldular.

28 Yıllık Köklü Bir Gelenek: Saint Benoît Lisesi Eskrim Kulübü! Ulusal ve Uluslararası Bir Seviye…

1991 yılında kurulan Eskrim Kulübü sayesinde bu spor Saint Benoît Lisesi’nde köklü bir gelenek haline geldi. O tarihten bu yana, neredeyse haftanın her günü okulda eskrim dersleri  veriliyor.
Eskrimci öğrencilerimiz haftada 4 kez toplamda 15 saat antreman yapıyorlar. Bugüne kadar farklı şampiyonalarda pek çok defa kupayı almaya hak kazanan sporcularımız tüm sene boyunca süren “Eskrim Maratonu” dışında, düzenli olarak kulüpler arası ve liseler arası müsabakalara da katılıyorlar. Eskrimcilerimiz elde ettikleri başarılarla, milli takımlarda da ülkemizi temsil ediyorlar. Ayrıca mezunlarımız da gerek yurt dışında gerek Türkiye’de de yarışmalara katılmaya devam ediyorlar.

Eskrim Kulübümüzün Amaçları:

Eskrim demek, kılıç kontrolü demek… Eskrim sporu, kendini sanat gibi anlatan bir spordur. Bilge, akıllı ve kontrollü bir yaklaşım gerektiren asil bir spordur. Bu sporu yapabilmek için, fiziksel, zihinsel ve felsefi yeteneklere sahip olmak gerektiğini görüyoruz. Kulübümüzün hedefleri ise şunlardır:

• Eskrim eğitimi ile öğrencilerimize belirli bir disiplin kazandırmak, öğrencilerin kendi kendilerini kontrol etmelerini sağlamak.
  • Analitik  ve eleştirel düşünmeyi, dengeyi, hızı, esnekliği, gücü geliştirmek.
  • Karşılaşmalara katılabilmeleri ve dereceye girebilmeleri için, öğrencilere eskrim tekniklerini öğretmek.

Eskrim sporu, öğrencilere pek çok fayda sağlıyor. Bu spor, aynı anda refleks, öngörü ve hızlı karar alma becerisini gerektiriyor.

Öğrencilerimizi kutluyoruz!