Türkiye Fransızca Öğretmenleri Derneği ile İmzalanan Sözleşme

Ortak bir gelecek için umut vadeden bir iş ortaklığı daha

Saint Benoît Lisesi için profesyonel ve pedagojik yeni bir iş ortaklığı! Lisemiz ve 600’den fazla üyesi olan Türkiye Fransızca Öğretmenleri Derneği (APFT) arasında bir sözleşme imzalandı.
Amaç : Saint Benoît Lisesi bu derneğe üye öğretmenlere ve gelecekteki öğretmenlere dijital olanaklar ve yeni eğitim teknikleri alanlarında didaktik bir eğitim imkanı sunuyor.
20 öğretmenin bir araya geldiği ilk oturum gerçekleşti.

• L’APFT

İstanbul Fransızca Öğretmenleri Derneği, 2002 yılında kuruldu, 600’den fazla üyesi bulunuyor.
Uluslararası Fransızca Öğretmenleri Federasyonu (FIPF) ve Batı Avrupa Komisyonu (CEO) üyesi. Birçok farklı ülkeden 34 ’’Fransızca Öğretmenleri Derneği’’ni bir araya getiriyor.Bu sözleşmeye imza atmak ve geleceğin Fransızca öğretmenlerine pedagojik formasyon imkanı sunmak Saint Benoît Lisesi için büyük bir onur.

APFT, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ile birlikte çalışıyor ve anaokulu ve ilkokul, lise ve üniversitelerin Fransızca bölümlerindeki Fransızca öğretmenleri için düzenli olarak formasyonlar, çalışma günleri, konferanslar, seminerler düzenliyor.
Geleceğin Fransızca öğretmenlerine eğitim vermek için dışarıdan konuşmacılar da davet ediyor.
L’APFT her yıl, Saint Benoît Lises’nin de dahil olacağı “Synergies Turquie” isimli frankofon dergiyi yayınlıyor. “Synergies Turquie” insan bilimleri araştırma dergisidir.

• Sözleşme – Saint Benoît Lisesi ile iş ortaklığı, ortak bir gelecek

Bu toplantıya katılanlar : Sn. Yaprak Türkan Yucelsin-Taş (Batı Avrupa Komisyonmu Saymanı, Uluslararası Fransızca Öğretmenleri Federasyonu üyesi ve APFIST genel sekreteri), Sn. Pierre Gentric (Lise müdürü), Sn. Gülay Doğusoy (Türk Müdür Başyardımcısı), Sn. Xavier Martin (Fransızca Zümre Başkanı), Sn. Marc Oddou et Sn. Virgile Mangiavillano (Dijital Araştırma Geliştirme Komitesi Üyeleri – CDRN / DAGK).

• Sözleşme içeriği özeti

1. Formasyonlar
— Saint Benoît Lisesi’nde “Verimli dijital eğitim” formasyonu, CDRN / DAGK temsilcisi Sn. Virgile Mangiavillano tarafından farklı eğitim kurumlarından gelen (Marmara Ünivesitesi, Boğaziçi Üniversitesi, MEF, Petit Prince, Galatasaray…) 20 katılımcıyla düzenlenen oturumlar.
— CDRN / DAGK işbirliği ile Saint Benoît’da her dönemde iki formasyon .
Gelecek oturumlar Mart ayında (Dijital eğitim) ve 6 Mayıs 2016 Cuma günü yapılacaktır, mayıs ayında yapılacak olan son oturumu Sn. Xavier Martin gerçekleştirecektir.

2. Synergies Turquie dergisi özel sayısında…
… “Synergies Turquie” dergisini görmek için, BURAYA tıklayın.