Tiyatro Oyuncuları İzmir’de, Büyük Şantiye’de

Öğrencilerimiz övgü dolu yorumlar aldılar !

Bu sene yine, Fransızca tiyatro kulübü İzmir’de 8. kez düzenlenen “Büyük Şantiye” tiyatro festivaline katılmanın mutluluğunu yaşadı. Bu festivalde dünyadaki Fransız okullarının oyuncuları ağırlanıyor, atölyeler, provalar düzenleniyor. Öğrenciler çevre dostluğunu simgeleyen mavi rengi sahnede sergiledi !

Kötü hava koşulları ve tipiye rağmen, çarşamba günü Sabiha Gökçen hava limanında toplandık. Alsancak’a geldiğimizde, İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi öğrencileri öğrencilerimizi çok sıcak bir şekilde karşıladı.
Perşembe, “Büyük Şantiye” etkinliklerini başlattı ! Yaşar Üniversitesi’nde sabah 9’dan akşam 6’ya kadar çeşitli okullardan gelen öğretmenler, farklı liselerin öğrencileriyle atölyeler gerçekleştirdiler.
Bu senenin teması « renkler »’di… Her oyuncu grubunun seçtiği renge göre oyun kurması gerekiyordu. Mesela, Saint Benoît Lisesi kurada « mavi » rengi çekti… ve çevre dostluğu ile ilgili oyun kurmayı seçtiler. Oyuncu grubu, « Şirinler » köyünde mavi rengin Gargamel tarafından çalınması ile ilgili kısa bir hikaye tasarladılar. Hepsi yeni renginden şikayetçiydi ve « kendi » mavilerini istediklerini dile getiriyorlardı. Tüm şikayetleri çevre dostu sosyal bir mesaj içeriyordu, mesela gri renkle sigaraya, siyah renkle petrolün ve fabrikaların verdiği çevre kirliliğine, yeşil renkle hastalıklara ve GDO’lu ürünlere göndermeler yapıyorlardı.Bu tiyatro eğitimi boyunca, öğrencilerimiz sahneledikleri “8. Harika” adlı oyunu animatör öğretmenleriyle birlikte prova etme şansını buldular. Öğrencilerimiz öğretmenler tarafından saygılı tutumları, yaratıcılıkları ve Fransızca diksiyonları için övgüler aldılar.

Öğrencilerimizin görüşleri :

Cuma günü provalarla çok yoğun bir gün oldu, çünkü büyük gösteri koşar adımlarla yaklaşıyordu.
Cumartesi büyük gündü !
Son provadan sonra öğretmenlerimizle birlikte 3 günde kurduğumuz oyunu İzmir’in Frankofon seyircilerine sunduk.
Yaşar Üniversitesi festivali bir geceyle noktaladı, bu gecede hep birlikte performanslarımızı sergiledik ve güzel samimi bir gece geçirdik !