Timurtaş Onan ile Paris ve Beyoğlu’na Fotoğraf Yolculuğu ! (Slayt sunumu)

Lise 2 Öğrencilerimizin Velileri Çocuklarının Çalışmalarını Keşfediyorlar

Frankofoni Festivali kapsamında Saint Benoît Lisesi, ünlü fotoğrafçı Timurtaş Onan’ı ağırlamaktan büyük şeref duydu.
Bu sergi kapsamında, yetenekli Lise 2 öğrencilerimizin, sanatçının fotoğraflarından yola çıkarak gerçekleştirdikleri yazı çalışmalarını velilerine sunma fırsatları oldu. Şiirler, öyküler, tiyatro replikleri... Öğrencilerimiz, sekizinci sanatı sahnelemek ve seslendirmek için tüm enerjilerini ortaya koydular.

Saint Benoît Lisesi gösteri salonunda İstanbul ve Paris arasında gerçek bir yolculuk yaşandı… Yolcular velilerimizdi !
Ekrana, fotoğraflardan oluşan kısa bir film yansıtıldı, Timurtaş Onan’ın objektifinden çıkan karelere velilerimiz hayran kaldılar ve kendilerini Paris sokaklarında gibi hissettiler…

Öğrencilerimiz, Timurtaş Onan’ın fotoğraflarını inceleyerek hayal ettikleri, yazdıkları şiirleri ve öyküleri sahnede, duygulu ve heyecanlı bir şekilde yüksek sesle ezbere okudular.
Bu eğitici ve yaratıcı yazı çalışmasına öncelikle fotoğrafların incelenmesi ile başlandı. Daha sonra öğrenciler, sanatçının fotoğraf dünyasına girdiler ve bu yazılı ifade atölyesi aracılığıyla her biri, sanatçının fotoğraflarından birine kendi yorumunu kattı.
Yoğun bir şekilde hissedilen duygu dolu okumaların her biri büyük alkış aldı. Sunumların ardından Timurtaş Onan öğrencilerimizi yazılarının kalitesinden ötürü tebrik etti.

Sonrasında da, en çok beğenilen yazılara çeşitli ödüller verildi.
Oscar ödülleri, Lise Müdürü Sn. Pierre Gentric, Türk Müdür Başyardımcısı Sn. Gülay Doğusoy ve Timurtaş Onan tarafından takdim edildi.

Gösteri sonrasında davetlilerimiz, öğrencilerimizin üzerinde çalıştıkları fotoğrafları daha yakından görmek için sergi salonuna geçtiler. Aynı zamanda da, öğrencilerimizle gerçekleştirdiği proje hakkında, Timurtaş Onan ile sohbet etme olanağına sahip oldular.

Ödül kazananlar :

- Şiir ödülü : “Un jour d’hiver“, Ada Doğan, L2 A

- Öykü ödülü : “Une nouvelle journée avait commencé” , Zeynep Güneysu, L2 B

- Tiyatro replik ödülü : “Dialogue entre l’homme et sa solitude“, Ayşe Gülşah Kaya, L2 B

- Özgün eser ödülü : “Le miroir de l’homme“, Selin Kavgaoğlu, L2 C

- Jüri özel ödülü : “Une seule dame en solitude“, Yael Levi, L2 F

Projeye sağladığı katkılardan dolayı Sn. Timurtaş Onan’a teşekkürlerimizi sunar, başarılı çalışmalarından ötürü öğrencilerimizi kutlarız !

Bu sanat projesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız :
Timurtaş Onan’ın Objektifinden ve Lise 2 Öğrencilerinin Gözünden… Paris – İstanbul

Öğrencilerimizin öykülerini siz de okuyun !