Sosyal Medya ve Güvenli İnternet Kullanımı

Hazırlık Sınıfından Başlayarak Dijital Vatandaş Olmayı Öğrenmek !

İnternet… Dünya çapında bir bilgisayar ağı… Mükemmel bir iletişim, ifade ve özgürlük aracı… eğer herkes akıllıca kullanırsa.
Ağ’ın tehlikeli kullanımına karşı çocukların korunmasını nasıl sağlayacağız ? Geniş bir konu !

Çağımız Dijital Çağ ve Herkes Bilgiye Kolayca Ulaşıyor

Öğrencilerimiz gibi 21.yüzyılda yetişme çağında olanlar ve gençler akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla İnternet’e çok kolay bir şekilde ulaşıyorlar. Ve sosyal medya onların günlük yaşamlarının çok büyük bir kısmını kapsıyor.

Bu harika araç aynı zamanda yeni tehditlerin, farklı risklerin arttığı bir alan.

Öğrencilerimizi bu sorunsal hakkında bilinçlendirmek ve İnternet kullanımında sahip oldukları haklar, sınırlar, siber suçlar ve sosyal medya kullanımı konusunda bilgilendirmek amacıyla, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dekan yardımcısı Sinan ALTUNÇ, “Sosyal medya ve güvenli İnternet kullanımı” konulu bir konferans verdi.

Bu konferans özellikle İnternet ağının tehlikeli bir biçimde kullanılmasına karşı çocukları korumaya yönelikti.

Bu konferansın konusu aynı zamanda Etik alanını da içine alıyor. Öğrencilerimiz Internet üzerinde karşı karşıya oldukları tehditlerin ve risklerin farkındalar mı ?

Hazırlık sınıfı öğrencileri şahsi gelecekleri ve ilerideki iş yaşamları hakkında başlıca ilkeleri, özellikle kişiye Saygı’ya bağlı değerleri öğrendiler. Sinan ALTUNÇ Siber zorbalık konusunda da alınabilecek önlemleri öğrencilerimizle paylaştı.

Şu anda öğrencilerimizin bildikleri…

İşte Birkaç Yorum:

“Daha önceden sosyal medya’da nelerin uygunsuz olduğunu biliyorduk fakat bu konferans sayesinde artık yapabileceğimiz hangi eylemlerin bizi suçlu durumuna düşürebileceğini öğrenmiş olduk”.
(Haz A)

“Birinin fotoğrafını ondan izin almayarak paylaşmanın bir suç olduğunu bilmiyordum. 12 yaş itibariyle cezai yaptırımların olabileceğini bilmiyordum.
(Haz H)

“İnternete koyduğumuz bilgiler çoğaltılabiliyor, kopyalanabiliyor ve silinseler bile kaydedilebiliyorlar Küçük düşürücü, tehdit veya kişisel bilgiler içeren bütün verileri paylaşmanın bir suç olduğunu ve ‘’şaka’’ kavramının hukukta geçersiz olduğunu öğrendim.Aynı zamanda‘’Sosyal medya uygulamalarını gündelik hayatta kullanmadan önce o uygulamaların özellikleri iyi bilinmelidir.’’çıkarımında bulundum. Herhangi bir yanlışımız bu nedenlerle çok büyük sorunlar yaratabilir ve davranışlarımızın sonuçlarına katlanmamız gerekebilir. Bu nedenle sosyal medya paylaşımlarına daha çok özen gösterip, interneti daha dikkatli kullanacağım”.
(Damla Haz F)

“Bu konferans yaptığımız davranışları iki kere düşünmemiz gerektiğini bize anlattı. Siber zorbalık iki kişi için de kötü bir olaydır. İki tarafın da zarar görmesine gerek yoktur”.
(Mina Haz E)

“Konferanstan sonra kişi haklarını koruyan ve siber zorbalığı engellemeye çalışan bilinçli bir okulda olduğumuzu farkettik”.
(Mert Haz E)

“Mağdur olduğumuzda hangi şekillerde hakkımızı savunacağımızı öğrendik”.
(Melis Haz G)

“Siber suçları bu işin profesyonelinden dinlemek ve örnekler görmek günlük hayatımızda ne kadar önemli olduğunu anlamamızı sağladı”.
(Ece Haz G)

X