Sıkça Sorulan Sorular – Uzaktan Öğretim

Uzaktan Öğretim Süreci

Uzaktan Öğretim Sürecinde dersler sabah saat kaçta başlayacak?
Dersler saat 9.00’da başlayacak.

Uzaktan Öğretim Sürecinde dersler kaçta sona erecek?
Dersler pazartesi saat 15.25’te, diğer günler saat 14.50’de sona erecek.

Uzaktan Öğretim Sürecinde dersler kaç dakika olacak?
Uzaktan Öğretim Sürecinde dersler 30 dakika sürecek.

Uzaktan Öğretim Sürecinde gün içinde ara ve teneffüs olacak mı?
Evet, sabah 2. saatten sonra 15 dakika, 4. dersten sonra 60 dakika ve 6. dersten sonra 15 dakika, toplamda 3 adet teneffüs olacak. Ayrıca her ders arasında 5 dakikalık bir süre vardır.

Uzaktan Öğretim Süreci boyunca devamsızlık kontrolü yapılacak mı?
Evet.

Uzaktan Öğretim Süreci boyunca devamsızlık kontrolü nasıl yapılacak?
Bu süreçte öğretmenler ders başında ve sırasında yoklama yapacaklar.

Uzaktan Öğretim Süreci boyunca devamsızlık durumundan velilerimiz nasıl haberdar olacak?
Uzaktan Öğretim Süreci boyunca Müdür Yardımcıları sabahtan ve öğleden sonra devamsızlık yapan öğrencilerin velilerini sms yoluyla bilgilendirecekler.

Öğrenciler Uzaktan Öğretim derslerine nasıl katılacaklar?
Dersler canlı olarak Google Meet üzerinden yapılacaktır.

Uzaktan Öğretim derslerine Google Meet üzerinden katılmak için bir bağlantı gerekecek mi?
Evet.

Öğrenciler Uzaktan Öğretim sürecinde derslerine Google Meet üzerinden katılmaları için gereken bağlantılara nereden ulaşılabilecek?
Öğrenciler bu bağlantılara kendileriyle paylaşılan sanal sınıf drive’ından ulaşabilecek.

Uzaktan Öğretim sürecinde hangi platformlar kullanılacaktır?
Canlı dersler için Google Meet kullanılacak. Ayrıca Moodle, Google Classroom, Google Drive ve başka bir dizi platform kullanılacak.

Bu platformlara nasıl bağlanacağız?
Her sınıf ile bir bağlantı paylaşılacaktır. Öğrenciler bu bağlantıya tıklayarak sanal sınıflarına girip, gün içerisinde bütün derslere katılabileceklerdir.

Moodle

Bu platformlara bağlanmak için ayrıca ücret ödeyecek miyiz?
Hayır, kullanılan platformlar ücretsizdir.

Bu platformlara bağlanmak için bilgisayarlarda özel bir ayar gerekiyor mu?
Hayır, sadece ilgili platformların bilgisayara indirilmesi gerekiyor.

Uzaktan Öğretim derslerinin verimli olması için öğrencinin nelere dikkat etmesi gerekir?

Uzaktan Öğretim derslerinin verimli olması için dersin başlangıcından önce öğrencinin:

•   Bilgisayarının açık olması, internet bağlantısını ve sınıf bağlantısını kontrol etmesi
•   Kamera ve mikrofonun çalışır durumda olması
•   Aydınlık bir odada, öğretmeninin kendisi rahatlıkla görebileceği bir mesafede bulunması
•   Ders araç ve gereçlerini, gerekli kitap ve defterlerini yanında bulundurması
•   Ders esnasında arkadaşlarıyla herhangi bir şekilde iletişimde olmaması, dikkatli bir biçimde dersi takip etmesi
•   Bir şey yiyip içmemesi, müzik dinlememesi gerekmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayınız.

Uzaktan Öğretim Sürecinde ödev verilecek mi?
Evet.

Uzaktan Öğretim Sürecinde ödevler hangi ortamda öğrencilerle paylaşılacak?
Uzaktan Öğretim Sürecinde ödevler Sanal Sınıf Defterleri aracılığıyla öğrencilerle paylaşılacak.

Uzaktan Öğretim Sürecinde öğretmenler ödevler hakkında hangi bilgileri Sanal Sınıf Defterleri aracılığı ile öğrencilerle paylaşacaklar ?
Uzaktan Öğretim Sürecinde öğretmenler aşağıdaki bilgileri öğrencilerle paylaşacaklar:
— ödevin veriliş tarihini
— ödevin konusunu
— yapılması gereken süreyi
— ödevin yapılmasında öğrencilerin faydalanacağı kaynağı ve/veya öğrencilerin ödevleri kendilerine gönderecekleri platformları

Uzaktan Öğretim Süreci öğrenciler bilgisayarlarının kameralarını açık tutmak zorunda mı?
Evet.

Uzaktan Öğretim Sürecinde notla değerlendirme yapılacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir sonraki duyurusuna kadar bu süreçte herhangi bir şekilde notla değerlendirme yapılmayacaktır. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim’in vereceği kararlara uyulacaktır.

Uzaktan Öğretim Sürecinde öğrencinin performansı hakkında bilgi sahibi olabilecek miyim?
Evet.

Uzaktan Öğretim Sürecinde öğretmenlerle görüşme yapabilir miyim?
Evet. Öğretmenin görüşme saatini kullanabilir ya da kendisinden ayrıca randevu alabilirsiniz.

Uzaktan Öğretim Sürecinde öğretmenlerle görüşmeleri nasıl gerçekleştireceğim?
Bu süreçte öğretmenlerle Meet üzerinden görüşebilirsiniz.

Uzaktan Öğretim Sürecinde öğretmenlerle görüşmek için nasıl randevu alacağım?
Bu süreçte öğretmenlerimize mail atarak randevu alabilirsiniz.

Özellikle Uzaktan Öğretim Sürecinde Okul-Veli iletişimi nasıl sağlanacaktır?
Bu süreçte Okul-Veli iletişimi mail ve sms aracılığı ile sağlanacaktır. Lütfen okuldan gönderilen maillerin spam kutunuza düşmediğinden emin olunuz.

SMS bana ulaşmıyor. Ne yapmalıyım?
Cep telefonu numaralarının dışarıdan gelen reklam mesajlarına açık olmasını sağlamanız gerekiyor.

Okuldan gelen mailler bana ulaşmıyor. Nedeni ne olabilir?
Gelen mailler spam’a düşüyor olabilir.
Mail adresiniz okula verdiğiniz adresle aynı olmayabilir.

Cep numarası ve/veya mail adresi değişikliğinde ne yapmalıyım?
Cep numarası ve/veya mail adresi değişikliğini ilgili müdür yardımcısına bildirmeniz gerekiyor.

Uzaktan Öğretim Sürecinde Rehberlik hizmetlerinden faydalanabilecek miyiz?
Evet, Rehberlik servisi düzenli olarak öğrencilerle tüm sınıf ile grup olarak veya 2-3 kişilik küçük gruplar veya bireysel olarak Google Meet üzerinden görüşecek. Ayrıca öğrencilerimiz, ihtiyaç anında ilgili Rehberlik öğretmeninden randevu alarak Google Meet üzerinden canlı olarak görüşme imkanına sahip olacak.

Uzaktan Öğretim Sürecinde herhangi bir belge gerektiğinde kime başvuracağım?
Öğrenci belgesi veya transkript gibi belgeleri Müdür Yardımcısından mail aracılığıyla temin edebilirsiniz.

Diğer işlemler için Müdür Yardımcısı tarafından ilgili birimlere yönlendirileceksiniz.

Uzaktan Öğretim Sürecinde kitap gerekli olacak mı?
Evet. Ayrıca bu listenin içinde kitap haricinde bilgisayar ortamında kullanılacak olan Achieve 3000 platformu için giriş kodlarını da temin edebilirsiniz.