Siber Zorbalık – Cyber Stalking

Lise 1: Dijital Alandaki "Zorbalık" Konusu Hakkında Bilinçlendirme Konferansı

Yeni iletişim teknolojilerinin (telefonlar, dijital sosyal medya) sürekli kullanımına bağlı olarak, öğrenciler arasında zorbalık, öğretim kurumlarının dışında yaşanmaya devam ediyor. Buna siber zorbalık adı veriliyor.

Siber Zorbalığı Tanımlamak

Siber zorbalık; “Bir kişi ya da grup tarafından, kendisini kolaylıkla tek başına savunamayacak olan bir kişiye yönelik, elektronik iletişim araçlarını kullanarak, tekrarlayıcı bir biçimde, kasıtlı ve saldırgan davranışlarda bulunmak” olarak tanımlanmaktadır.

Siber zorbalık, cep telefonları, anlık mesajlaşma platformları, forumlar, chat kanalları, çevrimiçi oyunlar, elektronik postalar, sosyal medya kanalları ve fotoğraf paylaşım siteleri üzerinden gerçekleşmektedir…Bundan korunmanın yöntemleri nelerdir?

10 Aralık 2020 Perşembe günü saat 12.35’te Psikolog Emir ERÜNSAL Lise 1.sınıf öğrencilerimizle Google Meet üzerinden bir araya gelecekler.

Konferansta Ele Alınacak Başlıca Konular

• Siber stalking (Siber taciz) nedir?
  • Siber stalker (siber takipçi) nasıl olunur?
  • Yasal sonuçları/yaptırımları nelerdir?
  • Kişinin hayatını nasıl etkiler?
  • Bu durumdan kişi kendini nasıl kurtarabilir?

Gençler, kimi zaman, internet üzerindeki iyi amaçlı kuralları, hem kendine, hem de diğerlerine saygıyı sağlamak ve belirli konularda önlem almak için uygulanması gereken ilkeleri ihmal ediyorlar. Bu konferans, çok belirgin etik ilkeleri, net bir biçimde ortaya koyacak.