Sanat Kulüplerimizden Yeni Bir Proje: “Sanatsal Yuvarlak Masa Toplantıları”

Her yuvarlak masa toplantısı için yeni bir konuk: Atılgan Kaptanoğlu

Sanat disiplinlerinin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğuna inanan Saint Benoit Fransız Lisesi Müzik ve Resim Kulüpleri; bu amaç doğrultusunda bir araya gelerek, «Sanat Kulüpleri Yuvarlak Masa Toplantısı Projesini» başlattı.

Bu projenin amacı; alanında başarılı çalışmalara imza atmış değerli sanatçılar ile, Saint Benoit Fransız Lisesi Sanat Kulübü öğrencilerini, samimi bir atmosferde bir araya getirmektir. Gelecekteki profesyonel yaşamında sanat yolunda ilerlemek ya da iyi bir sanat izleyicisi olmak isteyen öğrencilerimiz için, bu söyleşilerin oldukça önemli olduğuna inanmaktayız.

Yuvarlak Masa Toplantımızın ilk konuğu, Frankofon Piyanist Atılgan Kaptanoğlu oldu

1975 yılında İstanbulda doğan Kaptanoğlu, piyano eğitimine 1991 yılında Prof. Cana Gürmen ile başladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarının seviye sınavlarına girerek, Prof. Cana Gürmen’in piyano sınıfına yarı zamanlı olarak kabul edildi. 1993 senesinde konservatuarın yarı zamanlı piyano bölümünden mezun olan Kaptanoğlu, Lisans eğitimini ABD’nin Florida eyaletindeki Eckerd Collegede, işletme ve piyano bölümlerinde double – major olarak tamamladı. ABD’nin Florida, Virginia, Washington, Georgia ve New York eyaletlerinde solo ve Oda Müziği konserleri verdi.

1997’de Florida eyaletinde düzenlenen piyano yarışmasında birincilik ödülü aldı. 2000 senesinde «The Florida Orchestra» ile solist olarak Mozart’ın piyano konçertosunu seslendirdi. Amerikan Kültür, İtalyan Kültür, Ankara Bilkent Üniversitesi, Erzurum, Afyon, Bodrum ve İstanbul’da konserler gerçekleştirdi. Gisela Brodsky, Leontina Margulis, Vitalij Margulis, Hüseyin Sermet ve Andrei Diev’in ustalık kurslarına katıldı. 2002 yılında konservatuarın yüksek lisans ve piyano korrepetisyon bölümüne girdi ve 2005 yılında bu bölümden mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyanı Bölümünde doktora çalışmalarını Prof. Meral Yapalı ile sürdürmekte olup, aynı zamanda bu kurumda, Haliç Üniversitesi Devlet Konservatuarında ve Kartal  Belediyesi Sanat Akademisinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Sürekli çalışmak ve sabırlı olmak…

Bir piyanist ve piyano eğitmeni olan Atılgan Kaptanoğlu’nun eğitim ve sanat sürecini öğrencilerimize anlatırken vermiş olduğu en önemli mesajlardan biri de hiç yılmadan, sabırla çalışmanın, sanat yaşamında ne kadar önemli ve gerekli olduğuydu…

« …Kendi yeteneğinizi keşfedin ve kimse size inanmasa bile siz kendinize inanmaktan asla vazgeçmeyin.
Yetenek çok önemlidir ancak disiplinli olmak ve sabırla çalışmak, en az yetenekli olmak kadar önemlidir.
 »

Bu güzel ve sanat dolu söyleşi sırasında, öğrencilerimiz merak ettikleri soruları, Atılgan Kaptanoğlu’na yöneltti. Yoğun çalışma döneminde bizlere vakit ayırdığı, bilgilendirici ve keyifli bu sanat sohbetini gerçekleştirdiği için, sanat kulüpleri olarak Sayın Atılganoğlu’na tekrar teşekkür ederiz.

Bir sonraki Yuvarlak Masa Toplantılarımızda görüşmek dileğiyle…

X