Sanal Gerçeklikle Hücreleri Keşfetme

Bilim ve Teknolijiyi Birleştiren Bir Sanal Gerçeklik Etkinliği

Doğa bilimleri, teknolojiden bağımsız değildir ve teknoloji de, doğa bilimleri alanındaki keşifler olmadan daha iyiye doğru ilerleyemez...
Bir birilerini besleyerek güçlendiren sağlıklı bir döngü!
Bu iki alan arasında, onları birbirlerinden ayrılmaz olarak değerlendirmemize neden olan büyük bir bilgi paylaşımı ve karşılıklı destek söz konusudur.
İşte Saint-Benoît Lisesi Laboratuvarlarının isminin de "Fen ve Teknoloji Laboratuvarları" olmasının nedeni budur.

Bilim ve Teknolijiyi Birleştiren Pedagojik Bir Sanal Gerçeklik Etkinliği

Bilim ve teknoloji arasındaki yakın ilişkiden yola çıkarak, lisemiz bu iki önemli alanı, bu sene altıncısı düzenlenen Fen Bilimleri Festivali ve yine altıncısı düzenlenen Dijital Bahar Etkinlikleri çerçevesinde bir araya getirdi. Tüm lise 1.Sınıflarımızda gerçekleştirilen biyoloji derslerinde hücreleri keşfetmek için sanal gerçeklik kullanıldı!

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, teknolojik gereçler sayesinde bilimsel bilgilere ulaşabilmek amacıyla, okulumuzun Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesyle (DAGK) birlikte çalıştılar… Sanal gerçeklikle farklı hücre türleri üzerinde bilimsel bir çalışma!

Sanal Gerçeklik Gözlükleriyle, Hücrenin İçinde Muhteşem Bir Yolculuk!

Öyle basit ki! Öğrencilerin sanal gerçeklik gözlüklerini takmaları, önceden, cep telefonlarına “Google Expedition” isimli bir uygulama indirmeleri, telefonlarını bu özel gözlüklerin içerisine yerleştirmeleri ve öğretmenlerinin onlara rehberlik etmelerini beklemeleri yeterli.

İşte, böylelikle farklı hücre türleri içerisinde muhteşem bir 3D yolculuk başlıyor. Hayvan, bitki, maya, sinir hatta kan hücrelerini de kapsayan ve ökaryot olarak da anılan çekirdekli hücreler… Fakat, aynı zamanda bakteriler gibi çekirdeği bulunmayan prokaryot hücreler. Lise 1 programında, tıpkı biyolojinin genelinde olduğu gibi hücreler konusu önemli bir yer tutuyor.

Bu mikroskobik dünyayı üç boyutlu olarak yeniden keşfetmek dersi çok daha elle tutulur bir hale getirdi. Bütün öğrenciler, ikinci dönemde daha detaylı bir şekilde öğrencekleri hücre organelleri konusunu kavradılar. Bu olağanüstü ders onların gerçekten çok hoşuna gitti!

Gelecekte, yeni teknolojik gelişmeler ve yeni bilimsel keşiflerle, Saint Benoît Lisesi’nin, atomlardan ekosistemlere kadar birçok konunun üç boyutlu olarak işleneceği dersler gerçekleştirmesi mümkün gözüküyor. Neden olmasın?