Saint Benoît’da “Küçük Paris” : Hazırlık Sınıflarında Simülasyon

2012-2013

Frankofoni Festivali

Simülasyon : öğrencilere, öğrendikleri bilgileri, yabancı bir dilde tekrar kullanma olanağı tanıyan, yazılı ve sözlü iletişimde bulunmalarını sağlayan eğitici bir etkinliktir.

Fransızca yabancı dil araştırmacısı Francis Yaiche tarafından tasarlanan simülasyon, gerçek iletişim durumlarını ve insan ilişkilerini kurgulayarak belirli bir mekanın (örneğin, bir bina, bir ada, bir uzay aracı) tekrar tasarlanmasını sağlayan bir düzenlemedir, öğrenciler katıldıkları bu ortamda sözlü ve yazılı anlatım etkinlikleri yapmaktadırlar.

Saint Benoît Lisesi eğitim kadrosu mekan olarak bir mahallenin tekrar kurgulanmasını seçmiştir.

Örneğin, öğrenci bir restoranın huysuz müşterisi, beceriksiz bir garsonu, bir bankanın güvenlik görevlisi ya da banka soyguncusu, bir sokak şarkıcısı veya sokaktan geçen herhangi biri olabilir…

Bu hayali karakterler aracılığıyla, öğrenciler kendi kurguladıkları bir durumda Fransızca düşünür ve konuşurlar. Birbiriyle uyumlu ve birbirini tamamlayan bu canlandırmalar sayesinde, öğrenciler kendilerine sanal bir kimlik yaratırlar, kazanımlarını ve edinilen dil becerilerini tekrar kullanma imkanı bulurlar, gerçek belgeler okurlar, yazılı ve sözlü iletişim durumlarını hayal eder ve hayata geçirirler.

Bu eğitsel projenin doruk noktası, öğrencilerimizin Frankofoni Festivalimiz çerçevesinde tasarlanıp yaratılan Fransız mahallesi dekorunda son derece yaratıcı ve keyifli skeçler sunmaları olmuştur.