Saint Benoît’da İngilizce Eğitimi

Her Öğrencinin İhtiyacına Göre Hazırlanmış İngilizce Dil Eğitimi

Saint Benoît Lisesi, 400 yıllık tarihe sahip olan bir okuldur. Köklü bir eğitim kurumu olarak bugünkü bilimsel, ekonomik ve sosyal yaşamda İngilizce dilinin öneminin bilincindeyiz. Okulumuzda İngilizce eğitimi sürekli gelişiyor çünkü öğrencilerimiz, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İngiltere gibi İngilizcenin ana dil olduğu ülkelerdeki veya Türkiye'deki İngilizce programlı üniversitelere gitgide artan bir şekilde yöneliyor. Öğrencilerimizi İngilizce diline hakim olmalarını sağlayarak bu tarz üniversitelere, günlük ve profesyonel hayata hazırlamak önceliklerimizin arasında yer almaktadır.

Öğrencilerimiz Hazırlık sınıfında haftada  5 saat, Lise 1, 2, 3 ve 4. Sınıflarda ise haftada 2 saat İngilizce dersi görmektedir.

Kaliteli Bir Dil Hakimiyeti için Etkileşimli ve Kişiselleştirilmiş Bir Yöntem

Öğrencilerimizin hem üniversiteye hem de iş hayatına hazır olmalarını sağlamak için Hazırlık sınıfında başlayan yoğun bir eğitim programı sunuyoruz. İnteraktif bir ders kitabının yanı sıra öğrencinin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir bilgisayar programı olan Achieve3000 kullanılmaktadır. Bu bilgisayar programı başlangıçta öğrencinin İngilizce okuma becerisini bir test ile ölçer. Bu sınavın sonunda, program öğrencinin seviyesini ve puanını yani Lexile Score’u (okuma beceri puanı) belirler ve bundan sonra öğrencinin her okuduğu makale bu puana göre ayarlanır. Bir sınıftaki öğrenciler aynı makaleyi okurlar ancak her öğrencinin okuduğu makalenin zorluk derecesi ve kelime dağarcığı farklıdır.

Çocukların Gelişimi ve Değerlendirme Durumu ile ilgili Velilere Bilgilendirme

Sene sonunda, velilere çocuklarının gelişim durumunu gösteren ve ay bazında kaç seviye atladığını görmelerini sağlayan bir değerlendirme formu gönderiyoruz. Hedefimiz, öğrencinin özgüvenini geliştirmek, rahat ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasını sağlayarak öğrenci odaklı ve öğrenciye uyarlanmış bir eğitim sunmaktır. Öğretmen, öğrencilerin farklı İngilizce seviyelerine göre müdahalelerde bulunabilir. Saint Benoît Lisesi’ne kayıt yaptıran her öğrencinin İngilizce seviyesi farklı olabilir. Ders programımız, öğrencilerin bu seviye farkını göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Öğrenci ve Veliler için Dil Eğitim Platformları

İngilizce bölümü olarak, İngilizce öğrenimini teşvik etmek için farklı dijital platformları kullanıyoruz. Öğrencinin hem ders sırasında hem de okuldan sonra istediği yerden 24 saat erişim sağlayabildiği Moodle, öğrencilerin alıştırma yapmalarını ve sınava hazırlanmalarını sağlayan bir platformdur. Aynı şekilde okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerilerini eşit şekilde geliştirmek amacıyla Achieve3000, myenglishlab ve Activelylearn gibi farklı yazılım ve uygulamalar da kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz de bu ders materyallerini kullanmaktan büyük keyif alıyor.

Sözlü Anlatıma Önem Veriyoruz

Öğrencileri ayrıca konuşma becerilerini geliştirmek ve dili konuşma konusundaki özgüvenlerini artırmak için ders sırasında sözlü sunum yapmaya teşvik ediyoruz.

Bu çalışma, ileriki yıllar için iyi bir hazırlık çünkü üst sınıflarda öğrencilerimiz okulumuzun Model Birleşmiş Milletler (MUN) Kulübüne üye olup Türkiye’deki ve yurtdışındaki uluslararası konferanslara katılma imkanlarına sahip oluyorlar. Bu kulübümüzün yanında TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) Kulübü, Young Reporters Kulübü, İngilizce Scrabble gibi İngilizceyi kullanan başka kulüpler de var.

Saint Benoît Lisesi: Cambridge Üniversitesi Dil Sertifikaları için Resmi Sınav Merkezi!

Hazırlık sınıfından itibaren öğrencilerimizin kendi bünyemizde Cambridge sınavlarına katılma imkanları var. 2006 yılından beri Cambridge sınavlarının resmi sınav merkeziyiz. Öğrencilerimiz, FCE, CAE ve CPE (B2, C1 ve C2) gibi sınavlara girebilirler.

İngilizce müfredatımız Avrupa Birliği Dil Çerçeve Programına (CEFR – Common European Framework) göre hazırlanmıştır ve böylece öğrencilerimiz bu sınavlara doğrudan hazırlanırlar. Bu şekilde mezuniyete yakın tarihlerde alınabilecek IELTS veya TOEFL gibi farklı sınavlara hazır olacaklardır. Öğrencilerimiz, son sınıfta TOEFL programını takip etmektedirler.

Öğrencilerin Etkin Bir Şekilde İngilizce Konuştuğu Dil Gezileri: New York, Niagara, Londra…

İngilizce programımız aynı zamanda bir dizi okul gezisiyle de desteklenmektedir. Örneğin Hazırlık sınıfının sonunda (yaz tatilinde) New York’taki St. John’s University’de iki haftalık bir kursa katılabilirler. Burada öğrencilerimiz, öğlene kadar ders görüp öğleden sonra çevre gezilerine katılıyorlar. Aynı şekilde Lise 1’de her yıl  tanınmış bir kurumla düzenlenen Londra gezisine gidebiliyorlar. Ayrıca Lise 2’de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Niagara’da (ABD-Kanada sınırında) bir okulla yürütülen değişim programında aile yanında misafir olarak kalıyor, okul derslerine ve çevre gezilerine katılıp ve New York şehrini ziyaret etme imkanına sahip oluyorlar.

Tüm öğrencilerimize güzel ve başarılı bir öğretim yılı
ve Saint Benoit’da İngilizce eğitim macerasında bol şans diliyoruz!

Daha fazla bilgi için: